Categorie: GADGET

5 Motive să alegi un TV 4K de Black Friday

5_motive_pentru-_care_sa_cumperi_un-_televizor_4k

Ai nevoie de un televizor nou? Tu știi cel mai bine. Dacă cel de acasă este cel puțin un LED cu Full HD, nu trebuie să te grăbești cu schimbarea, decât dacă nu cumva vrei să îl duci la țară și să îi scapi pe ai tăi de televizorul acela vechi cu tub care bâzâie. E un moment bun când de Black Friday televizoarele sunt vedete. Eu încerc să te conving cu 5 motive, să te uiți mai sus de Full HD, adică la 4K. Să le luăm pe rând.

Televizorul e o investiție pe termen lung.

Dacă ești din generația mea sau chiar mai tânăr sunt sigur că televizorul este deja un monitor mare pentru tine. Buhnici.ro și Cavaleria.ro rulează deja de mai bine de 6 luni în 4K.

În plus Pe YouTube sunt multe filme, clip-uri, vlog-uri, emisiuni în 4K. Netflix, PlayStation 4 toate sunt compatibile 4K. Televiziunile trec cel mai greu la 4K. E o investiție uriașă dar lucrurile se schimbă. Încep să apară primele canale pe cablu în ultradefiniție. Unul e în rețeaua INES spre exemplu și urmează o avalanșă în anii următori.

Și 3D-ul se vede mult mai bine pe 4K. Majoritatea televizoarelor 4K au capabilități 3D și folosesc probabil aceiași ochelari ieftini pe care îi primești sau îi plătești la cinematograf.

Nu mai trebuie să îi spui copilului să stea departe de ecran.

A depășit epoca tubului care prăjea ochii. Acum nu mai găsești televizoare CRT. Apropo, dacă găsești vreunul să știi că sunt chiar ilegale.

Televizoarele LCD nu îți mai supără ochii. Un TV 4K, este cu atât mai binevenit datorită rezoluției. Adică o să poți să te apropii și mai mult pentru că imaginea este clară și nu te mai ia cu amețeală de la pixelii lăbărțați pe ecran. De aceea un televizor mai mare de 140 de centimetri în diagonală trebuie să fie 4K mai ales dacă alegi să îl instalezi într-o cameră mică. E valabil și pentru punctul 3.

Chiar și programele la rezoluție mică se văd mai bine în 4K.

Modelele mai noi de 2015 au procesoare dedicate pentru upscaling. Adica proceseaza imaginile slabe si cresc artificial rezoluția. În memoria lor știu cum arată iarba, un teren de fotbal, o mașină sau un copac și pot umple golurile din imaginea proasta ca sa o faca sa arate mai bine.

Diferență mică de preț

Diferența e mai mică decât oricând între un televizor FullHD și unul 4K. Serios. Uite două modele din 2016, aceeași diagonală, ambele Smart. Cel FullHD e 2500 lei și cel 4K e 3000 de lei.

http://www.emag.ro/televizor-led-smart-android-philips-123-cm-full-hd-49pfs5501-12/pd/D13WD2BBM/

http://www.emag.ro/televizor-led-smart-android-philips-123-cm-4k-ultra-hd-49pus6501-12/pd/DZQ5C3BBM/

Poți repeta comparația cu oricare alt producător. Televizoarele 4K au scăzut cu vreo 30% la preț față de începutul anului iar de Black Friday mai scad o dată spre jumătate.

Un televizor 4K este și SmartTV

Un televizor 4K este și Smart. În căutarea mea în magazine, din peste 400 de televizoare, 60% sunt 4K și doar două nu au SmartTV. Două din 250.

Hai să vedem în final ce merită banii în 2016 la categoria de buget dar cu pretenții de calitate. Acesta e unul dintre televizoarele celor de la Philips pe care l-am testat recent și tocmai a primit și el reducere. Pe scurt, e un 4K, are un panou bun, adică imaginea se vede bine, are sunet decent nu extraordinar și vine cu…. Ambilight. O să îți placă tehnologia mai ales într-o cameră întunecoasă. În magazine nu înțelegi mare lucru dar acasă e wow. La capitolul smart stă bine cu un Android 5.1 optimizat pentru TV pe care poți rula sute de aplicații dintre care, desigur cel mai des YouTube, inclusiv în 4K.

Review-ul complet al acestui model este aici.

Și așa am ajuns la final când te încurajez ca de obicei să dai subscribe, like și să ne lași un comentariu. Până data viitoare, numai bine.