CUM VOTǍM? DUMITRU BORTUN ȘI CRISTIAN ONETIU #IGDLCC 227

Salutare, prieteni! Vin astăzi cu o discuție super interesantă pe care am avut-o la podcastul meu, IGDLCC, cu două personalități pe care le admir (și eu) mult – profesorul Dumitru Borțun și antreprenorul Cristian Onețiu.

Am stat vreo două ore de vorbă și am dezbătut intens unele dintre cele mai arzătoare subiecte legate de prezentul și viitorul României. Și vă zic ceva – a fost cel mai tare dialog pe care l-am avut de mult timp! Amândoi invitații mei au venit cu perspective extrem de pertinente și de bine articulate, cu idei care chiar dau de gândit.

Am vorbit despre ce ne trebuie nouă ca țară ca să facem pasul către un viitor mai bun – lideri autentici, cu viziune și curaj, care să pună interesul României mai presus de al lor. Oameni care să inspire și să mobilizeze energiile creative ale acestui popor. Și ghiciți ce? Cred că tocmai asta încercăm și noi să facem prin comunitatea noastră de aici – să trezim ce-i mai bun în noi, dorința de a construi ceva durabil.

Un subiect care m-a interesat mult a fost cel al antreprenoriatului românesc. Cristi a explicat excelent care sunt problemele și ce ar trebui făcut pentru a întări acest sector vital pentru economie. E clar că dacă vrem să prosperăm, trebuie să îi sprijinim mult mai mult pe oamenii care au curajul să își asume riscuri și să creeze plus valoare.

Tot Cristi a venit cu o idee super interesantă – cum putem profita de ocazia reconstrucției Ucrainei de după război pentru a da un boost economiei românești. Ar fi păcat să ratăm această oportunitate!

Încă un aspect asupra căruia am meditat după discuție a fost rolul femeilor în societatea noastră. Cred că unul dintre lucrurile esențiale pentru progresul României este să avem cât mai multe femei puternice și capabile în poziții de decizie. Țările care au înțeles asta o duc mult mai bine ca noi. E timpul să rupem barierele astea anacronice și să lăsăm competența să primeze, indiferent de gen.

Mă opresc aici, că deja v-am dat prea multe spoilere. Vedeți că am lăsat link la podcast mai jos, așa că dați play și pregătiți-vă pentru o doză concentrată de înțelepciune despre România și viitorul ei. Chiar merită ascultat cap-coadă!

După ce terminați, veniți și împărtășiți-vă și voi gândurile și concluziile aici în comunitate. Sunt foarte curios ce ați mai adăuga la cele discutate de noi. Până data viitoare, să auzim numai de bine! Pace!

Poți asculta interviul în format audio chiar aici pe blog sau îl poți descărca:

Membrii care ne susțin cu donațiile lor lunare au văzut și acest clip în avans. Mai sunt multe în secțiunea dedicată lor. Toate clipurile pentru membrii de pe YouTube sunt aici!

Devino membru în comunitatea Buhnici.ro pe YouTube și vezi toate podcasturile în avans.- https://www.youtube.com/channel/UCNz5n8PoSGYSwkOH_SMnl2A/join
Urmărește-mă cu @gbuhnici pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok-@georgebuhnici
Montaj: Daniel Ivan – @danielivanm1 pe Instagram

Dacă ești încă aici, poate arunci o privire pe magazinul nostru de gadgeturi, Gadget Boutique – www.gb.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

  1. Toata lumea intreaba cu cine votam, si am vazut mai multe podcasturi unde chestia ramane in aer. Propun ca universiatea din Iasi (cu rectorul cel nou pe economie) sa candideze pentru guvernare. Btw sunt din Cluj. Rog distribuire daca considerati considerabil. Am mai pus textul acesta pe alt podcast deci poate avea aparenta de spam

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.