Suntem generația care fuge din orașele aglomerate spre suburbii. După sute de ore în căutarea unei case noi, mi-am dat seama că am trei opțiuni în bugetul unui român de condiție medie: ceva nou dar de slabă calitate, ceva vechi ori o casă nouă, construită de mine de la zero.

În urmp cu trei ani, am început  o cercetare serioasă pentru viitoarea casă a familiei mele. Am descoperit astfel o bogăție de tehnologii noi pe care le consider necesare unui cămin modern, dar ancorat în tradițional. Bucuria cea mai mare a fost când am descoperit în România specialiști capabili să ne dea idei și să ne ajute să ne transformăm visul în realitate. Bun venit în #casabuhnici!

6 elemente cheie ale casei:

1. smart

Controlabilă de la distanță și cu inovații de ultimă oră, de la izolația din fundație până la automatizări care nu se văd, dar funcționează inteligent.

2. eficientă energetic

Printr-o proiectare minuțioasă am reușit să reducem consumurile la minimum prin limitarea punților termice și folosirea strategiilor pasive, realizând astfel o locuință fără facturi lunare.

3. materiale sustenabile

Echipamentele și materialele au o energie înglobată mică și sunt prietenoase cu mediul. Am introdus inclusiv materiale reciclate din vechi case săsești.

4. sigură

Structura din CLT nu este doar mai solidă decât una din blocuri ceramice și stâlpi de beton, ci și mult mai eficientă la toate capitolele.

5. confortabilă

Am reușit să asigurăm toți parametrii de confort interior, de la temperatură și umiditate, la nivelul de oxigen, CO2, iluminat natural.

6. automatizată

Sistemul inteligent de automatizare îți permite să controlezi și să monitorizezi casa de la distanță, fie că ești plecat în concediu și la întoarcere vrei să ai confortul optim, fie că vrei să știi în fiecare secundă consumul sau producția casei.