CURIOSITY 216 – LEAC PENTRU HIV, REDUCERI APPLE, ȚEPE CU AI, HUBERMAN ȘI DIDDY

Bine ai revenit la podcastul Curiosity, episodul 216! Săptămâna aceasta avem un sumar al știrilor interesante și curioase din întreaga lume.

Se pare că reducerile la produsele Apple sunt acum o realitate, deci poți profita dacă ești în căutare de iPhone, MacBook sau alte gadgeturi. În același timp trebuie să fim atenți la afișajele electronice „inteligente” din spațiile publice care ne pot colecta datele mobile fără să ne dăm seama. Tehnologia progresează rapid, dovadă fiind și noua cameră care poate captura la o viteză uimitoare de 156,3 trilioane de cadre pe secundă!

Din păcate, tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu diverse forme de cancer, cercetătorii observând o creștere cu 20% în rândul celor între 18-49 ani în ultimii 25 de ani. Există însă și vești bune, oamenii de știință dezvoltând un nou tratament promițător împotriva HIV care ar putea elimina chiar și virusul latent din organism.

Însă nu lipsesc nici controversele – recenta declarație a Prințesei Kate Middleton despre propria luptă cu cancerul a atras rapid teorii conspiraționiste online. La fel și devastatorul atac terorist de la Crocus City Hall din Moscova, relatările contradictorii dând naștere la multe speculații.

Între timp, mașina zburătoare AirCar a fost achiziționată integral de o companie chineză, semn că transportul aerian personal progresează.

Recomandările media ale săptămânii:

Cartea „How to Talk to a Science Denier” de Lee McIntyre
Documentarul „Inside Rural Russia: When Military and Patriotism Are Your Life”

Nu uita să te abonezi pentru a primi notificări cu fiecare episod nou din Curiosity. Până data viitoare, rămâi curios să descoperi lumea!

Poți asculta CuriosITy în format audio exact aici sau pe orice platformă de podcasturi.

Membrii care ne susțin cu donațiile lor lunare au văzut și acest clip în avans. Mai sunt multe în secțiunea dedicată lor. Toate clipurile pentru membrii de pe YouTube sunt aici!

Devino membru în comunitatea Buhnici.ro pe YouTube și vezi toate podcasturile în avans.- https://www.youtube.com/channel/UCNz5n8PoSGYSwkOH_SMnl2A/join
Urmărește-mă cu @gbuhnici pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok-@georgebuhnici
Montaj: Daniel Ivan – @danielivanm1 pe Instagram

Dacă ești încă aici, poate arunci o privire pe magazinul nostru de gadgeturi, Gadget Boutique – www.gb.ro

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.