Vrei să pilotezi o dronă de curse?

Dacă mă urmărești de ceva vreme, ai văzut probabil că am fost prezent la două competiții de drone. Nu, nu cu ale mele jucării, acestea sunt pentru filmat și pentru lovit de pereții din studio și de geamurile de la terasă. Există alte tipuri de drone special gândite pentru curse. Mult mai ușoare, mai rapide și chiar și mai ieftine. Competițiile au fost organizate de DCL, Drone Champions League, și etapele au loc în mai multe țări din lumea asta mare și frumoasă.

Prima este la Paris, pe Champs Elysee, unde am fost și eu în primăvară, a doua în Vaduz, Liechtenstein, unde desigur a mers cineva cu mai mult timp ca mine, adică Radu, a treia în Brussels, iar a patra la Salina Turda. Da, la noi în țară la doi pași de Cluj, și este poate cel mai spectaculos și dificil traseu dintre toate. Etapa de la Salina Turda are loc între 13-15 octombrie și poți să mergi cu prietenii să asistați la spectacol. Dacă ești însă mai îndemânatic cu pilotatul de drone și te pasionează sportul acesta, poți să și participi! Asta este partea frumoasă. Hai să îți spun cum. Cei de la DCL vor să introducă și o echipă a României în competiție așa că au organizat o etapă de calificări într-un joc virtual, special conceput pentru piloții de drone FPV.

Iei de aici jocul Liftoff, te antrenezi, și mâine, 8 octombrie te înscrii în formularul de AICI. Dacă ești din Cluj sau de prin apropiere, și mai bine, mergi și scoți cel mai bun timp la calificări. Dacă nu ești din Cluj însă ești suficient de motivat și ai încredere în forțele tale atunci iei un bilet de tren sau de autobuz, ceva merinde și gata. Nu ai nevoie de echipament, nu ai nevoie de drone sau de ochelari, pur și simplu joci jocul, dai o fugă până la Universitatea de Geografie din Cluj, pe strada Clinicilor Nr. 5-7, și participi. Atât. E atât de simplu!

Apropo, te-ai înscris la Giveaway? Am un iPhone 8 și un Galaxy Note 8 de dat. Le vrei? Intră aici: GIVEAWAY

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Ultimele articole

Articole recomandate

20 Comments

  1. Condusul unei drone cu miscarile capului (head tracking) sau cu palma (gesture control) sunt distractive dar deloc precise. In cazul dronelor de curse care ating viteze de peste 100 km ai nevoie de telecomenzi super precise (care costa peste 1000lei).
    Oricum este necesar de ore bune de practica in fata simulatorului PC pt a conduce ca baietii de la cursa din Salina Turda.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.