VIDEO Toshiba Encore 2, Windows 8.1 în două dimensiuni

Toshiba-Encore-2

Toshiba are la activ multe produse interesante însă pe segmentul de tablete PC preferă să aducă pe piață mai mult variante cu Windows decât implementări pentru foarte popularul Android. Motivul este destul de simplu. Toshiba a rămas un integrator pentru sistemul de operare Microsoft și nu s-a aventurat prea mult în zona Android, unde competiția este de-a dreptul acerbă. În schimb preferă să lucreze de zeci de ani cu Intel și Microsoft și să lanseze produse care funcționează fără probleme unor utilizatori obișnuiți deja cu experiența unui sistem de operare complet.

Anul acesta a făcut un refresh la modelul Encore, cu un nume foarte simplu și sugestiv, Encore 2. Acest model vine în două variante de diagonală de 8 și de 10 inci. Le-am avut pe ambele la test și la prima vedere sunt două produse bine construite și destul de accesibile.

În cutie găsim la ambele modele un încărcător de 2 amperi și cam atât. Noi am avut pachetul de demo așadar în cutia retail veți mai găsi și o serie de manuale și cărticele cu descrierea și modul de utilizare al produsului.
Carcasa este din plastic de culoare argintie pentru ambele modele iar dispunerea butoanelor este identică.

Tip Produs: Tabletă 8/10 inci
Procesor: Intel Atom Z3735G/F cu o frecvență de 1.33 GHz și Intel Burst Technology până la 1.83 GHz
Este un procesor cu 4 nuclee și 4 fire de execuție pe 64 biți
Memorie RAM: 2 GB pentru modelul de 10 inci și 1 GB pentru cel de 8 inci (de aici vine și notația G/F de la procesor, F fiind modelul cu 2 GB)
Procesor Grafic: Intel HD Graphics
Memorie Stocare: 32 GB pentru ambele variante extensibilă cu microSD
Greutate: Modelul de 8 inci cântărește 380 de grame iar cel de 10 inci 550 de grame
Conectivitate: WiFi 802.11 n, Bluetooth 4.0, Wireless Display, Modelul de 10 inci deține și modul GPS și ieșire microHDMI
Sistem de Operare: Windows 8.1 + Bing + Licență Office 365 Personal 1 An

Ambele modele sunt bine construite, se mișcă destul de bine atât la browsing cât și pentru editare de documente, jocuri din WindowsStore special concepute pentru interfața touchscreen, și au un avantaj major faptul că vin cu o licență de Windows 8.1 și de Office 365. Dacă vrei un PC portabil pe care să îl folosești foarte bine și ca pe o tabletă o poți lua cu tine, și cel puțin pe cea de 10 inci o poți conecta și la HDMI-ul unui monitor, îi poți adăuga o tastatură și un mouse și îți poți continua treaba la serviciu sau acasă.

Prețul celei de 8 inci este de 899 Lei iar pentru cea de 10 inci va trebui să scoateți din buzunar 1299 Lei. Prețurile sunt valabile la momentul review-ului și ne așteptăm să scadă în 2015.

Ultimele articole

Articole recomandate

29 Comments

  1. Salut George! As vrea sa imi cumpar o tableta cu windows. Am inteles ca sunt si versiuni cu windows ca pe telefon, nu full ca cel de pe pc. M-ar interesa un kit tableta cu tastatura cu versiune full de winows in pretul 1500 – 2000 ron.Ce imi recomanzi ? Din pacate nu mai gaseac yoga 2 pe piata
    Merge instalat photoshop sau o verziune de win 7 pe ele?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.