Categorie: GADGET

VIDEO Sony Xperia Z – mov de frumos!

Pe vremea când toţi aveau Nokia în buzunar, eu umblam mândru cu un Sony Ericsson care era pe jumătatea cărămizilor de pe-atunci. Ba avea şi Solitaire pe un ecran cât ceasul cuptorului cu microunde.

Ani au trecut de-atunci. Din primul meu salariu mi-am cumpărat tot un SE, W350i. Era senzaţional. Îmi plăcea să ascult muzică şi niciun alt telefon nu era capabil să redea melodiile aşa cu voiam eu. După celebrul Walkman, reinventat cu SIM, a urmat CyberShot-ul. Prima ameninţare serioasă la adresa săpunierelor.

Până să apară smartphone-urile, Sony Ericsson făcea cele mai complete telefoane. Puţini ştiu că bunicul lui Shazam este TrackID, prezent pe toate walkman-urile.

Ce-a rămas astăzi? Nici măcar sigla. Ca fan, Xperia Z mă dezamăgeşte. Ca iubitor de smartphone-uri, e senzaţional. Personal cred că este mai arătos decât HTC One. Au luat cel mai simplu design şi l-au făcut mov.

Ar fi putut să lucreze mai mult la software, să-l personalizeze. Dar, tot răul spre bine. Se mişcă fără efort prin meniu şi tot ce-i dai să facă, execută în milisecunde. Procesor bun, grafică excelentă. Şi asta mă duce cu gândul la problemele lui. Display-ul e cu dus şi întors. Nu are cel mai bun unghi de vizionare. Am primit în teste un exemplar care avea probleme grave de display. Rămâneau pixelii blocaţi pe anumite culori. Însă, era un prototip, care diferă de versiune pe care o veţi cumpăra voi din magazine. Cel puțin așa sperăm.

Ai deja un Xperia Z? Cum ţi se pare?

A contribuit esențial Marian Andrei