TOP 5 – site-uri de pe care cumpăr eu de afară

Amazon.com

Cel mai mare site de pe planetă este preferatul meu pentru lucruri accesibile, reduceri masive, promoții la electronice. Îl folosesc în special când am un drum spre SUA ori rog pe cineva de acolo să le cumpere pentru mine. Pentru Europa există amazon.co.uk, amazon.de etc. dar nu mă pasionează oferta lor prea tare.

Am cumpărat așa ochelari de soare de firmă, Kindle, hăinuțe pentru copii, carduri de memorie etc.

O parte mai puțin știută este cea de obiecte folosite. Gen CD-uri sau cărți. Spre exemplu așa am găsit un CD de Adam Freeland – Tectonics la numai 2.5$. Sau manuale speciale de jurnalism și PR.

Problema a apărut când am adăugat la prețurile modice costurile de transport. La prețul mic de plecare mai pui vreo 7-8$ shipping spre SUA. E bine așadar să te uiți după obiecte cu ”Free Shipping” adică livrare gratuită însă, atenție, e valabilă doar în Statele Unite.

Livrarea asta gratuită se face în 3-5-8 zile în funcție de distanță. Dacă ai un drum acolo, îți dau un pont. Poți activa gratuit Amazon Prime o dată pe an pentru o lună. După aceea va costa. În acea lună ai livrare gratuită și rapidă la aproape tot. Adică o să vină coletele în 2-3 zile maximum și poți economisi zeci sau sute de dolari în funcție de ce cumperi.

Dacă nu ai pe nimeni în State, poți folosi www.shipito.com. Dacă e prea complicat, o să scriu un tutorial și despre acesta.

www.bhphotovideo.com
Acesta e un site în care am băgat mulți mulți bani. Majoritatea sculelor cu care filmez pentru blog sunt luate de acolo. De la dolie pe rotile la carduri Eye-Fi, filtre, lumini, acumulatori, camere foto și alte zeci de gheșefturi.

Dacă ești fotograf sau pasionat de video, amator sau profesionist nu ai nici o scuză dacă nu ai auzit de B&H Photo Video. De la un super-store în New York, B&H a ajuns o afacere uriașă online. Au aproape tot de la compacte la DSLR-uri și HDSLR-uri. Camere video de la amatori la profesioniști. Dolii, macarale, trepiede speciale și tot felul de jucării deștepte.

De obicei au prețuri corecte. În sezon de reduceri au promoții massive, dar găsești tot anul campanii sau pachete promo combinate de ei.

Șmecheria este să cumperi cu livrare pentru că dacă ridici din New York de la magazin sau la o adresă din același stat vei plăti în plus taxe. De aceea ei chiar îți recomandă să profiți de livrarea gratuită atunci când e disponibilă spre alte state.

www.apple.com – livrare doar în SUA
Dacă nu ești obsedat de magazinele fizice Apple, cumpărarea de pe site este cea mai rapidă. Tot cu livrare doar în State. Au și opțiunea de plată online și ridicare în magazin. Așa poți să și afli dacă acel Apple TV spre exemplu e disponibil și unde.

www.yoox.com – livrează în Ro.
Hai să vedem și un site de haine de calitate. În loc să schimb hainele de două ori pe an, că s-au rupt, decolorat, uzat, mai bine iau mai puțin, mai rar și care țin mai mult. La încălțăminte sunt fan definitv Fratelli Rossetti. Mai ales colecțiile tinerești. Dincolo de design, sunt cele mai confortabile și durabile. Și au și jumătăți de măsuri. Am o pereche de vreo 5 ani cu care am făcut multe sute de kilometri prin târguri și orașe aglomerate. Nu sunt ieftine, dar la o reducere poți găsi ceva bun.

www.alibaba.com – livrează în Ro.
De la tigăi la avioane. Orice vrei e acolo. Milioane de produse în zeci de mii de variante. Când încă nu exista în altă parte la raft o carcasă albastră de Mac, am găsit-o pe AliBaba cu livrare gratuită din China!

Fiecare dintre aceste site-uri cere la plată cardul. Dacă nu ai unul, poate vrei unul de mai jos.

Cumparaturi asa cum doresti. Cumpara ORICE, ORIUNDE, acum in 6 RATE lunare fara dobanda. Afla mai multe detalii, via OTP Bank

Avantajele acestui produs sunt:
E un VISA Clasic Transparent sau un MasterCard black de pe urma căruia obții:
· plati instant, oriunde si oricand;
· 0% dobanda pentru o perioadă de pana la 55 de zile pentru platile efectuate la comercianti;
· suma minima lunara de rambursat de numai 2% din creditul utilizat;*
· utilizare nationala şi internationala;
· acceptare în milioane de locaţii care afiseaza siglele VISA şi MasterCard, aproape oriunde in lume.
* la aceasta se vor adauga eventualele dobanzi si comisioane datorate bancii.

Ce e diferit față de alte carduri de credit:
– Totul in rate, absolut totul, fara nicio gluma, fara nicio steluta, conditie.
– Nu trebuie sa cauti niciun insemn de magazin partener sau sa citesti conditiile de acordare a ratelor, chiar si chioscul de la coltul strazii, daca are POS, iti ofera rate instant.
– Ai 6 rate si online, la noi sau oriunde (deci cumva sunt parteneri cu Amazon sau eBay! ☺ )
– Acordare rapida
– Documentatie simplificata

Ultimele articole

Articole recomandate

259 Comments

 1. Dragă George
  Îmi plac foarte mult chestiile pe care le realizezi, mai ales cele cu energia verde.
  Mi-a picat la mână o pleașcă,două panouri solare flexibile, de-ale profi dar nu știu cum să le leg și ce baterie ar merge la el.
  Poti,te rog, să-mi dai o sugestie unde să văd ce aș putea face cu ele?
  M-ar interesa dacă aș putea să le pun pe o furgonetă și să alimentez niste scule electrice unde nu am altă sursă.
  Multumesc anticipat

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.