VIDEO – Sony ActionCam – Unde’s mulți puterea crește

Sony_Action_Cams_buhnici

Dacă îți place sportul, de orice fel, atunci știi că cea mai ușoară metodă de a îți îmbunătăți performanțele este să te filmezi. Cea mai ușoară metodă de a te filma este să folosești o cameră mică de acțiune. Bine, nu trebuie să fii sportiv ca să folosești o astfel de cameră, majoritatea celor care au una, au luat-o pentru distracție.

Trebuie să îți spun că ai de ales dintre multe modele, de la 300 lei la 3000 de lei. Iar producătorii nu îți ușurează deloc alegerea. Sony are și el o gamă variată de camere de acțiune iar prețul lor variază destul de mult în funcție de specificații. În acest review avem trei modele. FDR-X1000V, HDR-AS200V și HDR-AZ1. Prima din listă este și cea mai performantă și filmează la rezoluție 4K. Următoarele două filmează doar FullHD. Atenție la denumire, HDR vs FDR.

Senzorii sunt de calitate ridicată, toți. Au rezoluții de cel puțin opt Megapixeli și o sensibilitate bună chiar și la lumină scăzută. Probabil veți observa o diferență în specificațiile de pe site-ul oficial și meniul de filmare sau fotografiere al camerei. Asta pentru că toate au o stabilizare digitală a imaginii, acel SteadyShot, care folosește o porțiune din senzor în acest scop.

Bateria este decentă. Nu excelează. Nu am văzut oricum prea multe camere de acțiune cu o autonomie mai mare de o oră. Partea bună este că pot fi încărcate direct cu un cablu microUSB. Se încălzesc destul de mult în utilizare însă nu se oprește nici una din filmare.

Există multe accesorii făcute de Sony dar acel șurub permite montarea și pe alte sisteme de prindere pe care probabil le aveți deja, sau le-ați găsit mai ieftin în alt parte. În concluzie, îmi plac! Mai puțin partea cu sunetul. Deși unele permit conectarea unui microfon extern, e imposibil de folosit dacă această cameră se află în carcasa de protecție.

Aștept impresii de la voi mai jos în secțiunea de comentarii după ce urmăriți review-ul video de mai jos.

Următoarele două clipuri reprezintă filmarea de pe trotineta lui Max.

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

  1. Salut George. As dori sa-ti cer un sfat cu privire la achizitia unui telefon. Buget e aprx. 1000 lei (plus/minus 200 lei). Ceea ce ma intereseaza cel mai mult e sa mearga fluid, sa ma tina bateria o zi de munca intensa, iar materialele sa fie de buna calitate si placute la atingere. Nu prea am sa-l folosesc pentru jocuri, deci specificatiile nu trebuie sa fie ceva high-level. Si desigur, sa aiba un design frumos

  2. IPhone 4s fara discutie ptr banii acestia. Folosesc unul de cand a aparut si functioneaza ca in prima zi. Doar sa nu faci upgrade la IOS 9. Varianta IOS 7 e foarte buna.

  3. Camerele 2 şi 3 par a fi la altă focală faţă de prima, ceea ce aparent le scade calitatea imaginii. Aşa le-ai setat sau vin ele din fabrică cu o focală mai mare? Ar fi interesant dacă ai reuşi să le testezi pe toate cu aceleaţi setări. Tind să cred că cel de-al doilea model ar fi câştigător.

  4. Salut , am un fdr x1000v si sunt foarte multumit de el , am oscilat intre fdr x1000v si go pro hero 4 black edition si cred, defapt cu siguranta am facut alegerea corecta doar prin simplul fapt ca are stabilizare si gopro nu ,ambele fiind camere de actiune. Ce e drept e mai complicat meniul la sony dar odata ce te obisnuiesti cu el iti va fi usor .

  5. Ce setari folositi pentru filmari subacvatice cu sony fdr x1000v, mie nu imi ies, deloc sunt cetoase desi am si carcasa aqua cu obiectiv plat dreptunghiular si cea cea cu obiectiv rotund. Telecomanda nu functioneaza in apa. Si la voi? Va rog sa-mi impartasiti experienta voastra.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.