Categorie: GADGET

VIDEO – Samsung Gear S2 – Un smartwatch pe măsura tuturor

Samsung_Gear_S2_Buhnici_Pic

Cred că vă mai aduceți aminte de Gear S, primul Gear, acela mare făcut pentru jucătorii de baschet. Bine, fie, nu era chiar atât de mare, însă nu se poate compara cu versiunea a doua, Gear S2. Pe acesta parcă l-aș lua cu mine mai tot timpul. Nu iese atât de mult în evidență prin dimensiune, este rotund, elegant și foarte deștept.

Este bine construit, din oțel inoxidabil, un geam rezistent la zgârieturi și o rotiță cu funcție dublă: protecție a ecranului și control al meniului. Interesant. Cureaua este a lui și doar atât. Nu poate fi schimbată cu una normală pe care o găsești la magazin, însă poți comanda de la Samsung chiar și variante metalice sau din piele de calitate.

Nu poartă denumirea de Galaxy pentru că nu funcționează cu Android Wear, ci cu Tizen. Chiar și așa, face tot ce face și un Android Wear, chiar și puțin mai multe. Meniul este foarte rapid, asta e prima impresie. Sunt impresionat.

Meniul este cuprinzător. Primește notificări de la toate aplicațiile de pe telefon și le poți dezactiva pe fiecare în parte dacă nu vrei să fii deranjat de notificările jocurilor pe Facebook sau de mesajele pe WhatsApp în mod special.

Funcționează și fără telefon, atunci când este în raza unui WiFi cunoscut și este suficient de deștept să nu îți trimită notificări dacă știe că folosești telefonul în acel moment. O bulină albă pentru că s-au gândit și la asta.

Îți poți pune pe el muzica de pe telefon, și probabil ceva mai încolo și o cartelă SIM pentru 3G. Asta dacă va fi adus la noi acel model. Încă un lucru, funcționează cu orice telefon ce are minim Android 4.4 și 1.5 GB memorie RAM pe el. Exact, nu mai este limitat doar la telefoanele produse tot de Samsung.