Categorie: GADGET

VIDEO – Sony Xperia Z5 – Nu Premium, doar Xperia Z5

Sony_Xperia_Z5

Nu este versiunea Premium, acela nu a ajuns la noi și nici nu știu dacă va veni. Este doar Xperia Z5, un fel de Xperia Z3+ mai bun, sau un Z4 dacă locuiești în Japonia. Nu este foarte diferit de ce am văzut până acum, de la Z3 încoace, însă are câteva caracteristici interesante.

Folosește același procesor buclucaș, Snapdragon 810, însă de data aceasta au reușit să îl răcească așa cum trebuie. Au folosit un radiator din cupru, lucru care contribuie puțin și la greutatea mai mare a telefonului. Al doilea lucru interesant ar fi prezența senzorului de amprentă, pe laterală, chiar pe butonul de Power. Este cea mai accesibilă poziție mai ales că îl folosești doar să deblochezi telefonul.

Spatele acestuia este tot din sticlă și acum este și mai alunecos, mai ales dacă ai mâinile uscate. Arată însă foarte bine.

Ecranul e puțin diferit față de Z3, a mai câștigat puțin contrast și ceva mai multă luminozitate. Exact ce trebuia.

Partea audio a avut și ea de suferit, în sensul bun desigur. Difuzoarele sunt frontale și sunt în număr de două, au chiar și o cameră acustică la interior. Se aud clar, puternic, și cel mai important sunt orientate frontal. Acolo unde trebuie de altfel să fie când te uiți la un videoclip pe YouTube.

Așadar, avem performanță de top, chiar și o cameră îmbunătățită, noi funcții și caracteristici, însă cum rămâne cu prețul? Ei bine, chiar dacă nu a ajuns la noi în magazine, estimăm un preț de 3000 de lei, poate chiar puțin mai mult în primele săptămâni.

GALERIE FOTO SONY XPERIA Z5