Cum să îți faci un #spyfie la Vegas, în stil Bond

Spyfie (www.buhnici.ro) - 58

Spyfie? Ce e asta? Așa am zis și eu când a venit invitația. Un selfie din spațiu, George!

Serios. E o poză trasă dintr-un satelit care orbitează la vreo 300 de kilometri deasupra Pământului, care trece pe deasupra cu vreo 5 km/secundă și „țac” o să îți facă o poză în stil 007, James Bond. Și asta nu e tot.

Cât credeți că mi-a luat să accept? Puțin, foarte puțin. Așa că mi-am petrecut câteva zile într-o aventură foarte diferită de felul în care știu eu de obicei Vegasul. Poate știți că merg acolo pentru CES, târgul de tehnologie din fiecare iarnă, dar asta nu înseamnă că apuc să văd mare lucru în afară de drumul de la aeroport la hotel, târgul și înapoi. De data asta, aventură a fost. 

Spyfie (www.buhnici.ro) - 11

Pentru prima dată am ieșit în deșertul pe care îl vedeam de la fereastra hotelului. Nu la picior, că nu sunt nebun. Într-un buggy la ora 4 am, pentru că sunt dement și am acceptat chiar să semnez că dacă pățesc ceva, e treaba mea.

DSC_0051 DSC_0048

Am pornit cu noaptea în cap prin deșertul Mojave. Prima misiune, supraviețuirea într-o mașinărie de zici ca e din Mad Max. In plus, tocmai plouase (da, în desert) și erau 3 grade. In scurt timp trăgeam selfie din satelit. Adică #spyfie. Detalii în curând. #007

Posted by George Buhnici on Saturday, November 7, 2015

Premiul pentru că am supraviețuit? Un mic dejun la crăpatul zorilor într-un loc de unde Vegas-ul se vede dar nu se aude. Deșertul a fost puțin altfel însă decât mi-l imaginam. Cu o zi înainte plouase torențial iar dunele erau înțepenite de un amestec de praf și gheață. Da, a fost frig. 3 grade Celsius.

Spyfie (www.buhnici.ro) - 12

Spyfie (www.buhnici.ro) - 13

Următoarea misiune, goana spre barajul Hoover. În niciun caz spectaculos ca Vidraru însă mai celebru de vrei 100 de de ori.

DSC_0062 DSC_0092 DSC_0059 DSC_0063 DSC_0065 DSC_0069 DSC_0096

Așa că ne-am adunat frumușel vreo 200 și ceva de bloggeri, vloggeri, influenceri și vedete din toată lumea în poziția corectă pentru mult așteptaptul #spyfie. #funfact, codul meu de localizare a fost ștanțat pe un desfăcător de Heineken. B-13, logic. Norocosul de Buhnici.

20151108_100927

Când, ce să vezi! La fața locului descinde cel mai puțin vorbăreț personaj din Spectre, cel mai nou film Bond. Dave Bautista e un munte de om care pare fioros de la distanță iar de aproape te intimidează.

Spyfie (www.buhnici.ro) - 37

Nu m-am putut abține și i-am furat și un selfie. Primul.

DSC_0078 DSC_0088

Am zis wow în fața noului Aston Martin DB10, o mașinărie de fugă de care nu m-am apropiat prea tare ca să nu explodeze.

Spyfie (www.buhnici.ro) - 35

Toată lumea în poziție. La ora precisă satelitul a trecut pe deasupra și a tras o rafală de poze cu dibăcia unui lunetist care ar fi ochit pe cineva din București tocmai de la Cluj. Efectul secundar? Nu l-am văzut ca să ridic privirea la timp așa că mă mulțumesc cu cea mai suplă versiune a mea, într-o poză din satelit. Paranteză, da, satelitul acela vede și marca de pantofi de la 300 de km din spațiu.

Cum să îți faci un #spyfie – toată aventura #peblog – https://buhnici.ro/?p=15180

Posted by George Buhnici on Sunday, November 8, 2015

Spyfie (www.buhnici.ro) - 56

Spyfie (www.buhnici.ro) - 58

WOW din nou.

Despre film, numai de bine. Daniel Craig este în continuare cel mai bun Bond pentru mine. Da, mai bun chiar decât Sean Connery. Și știu o gașcă de fete care aprobă asta. În fine, #cheers Heineken și mulțumesc pentru călătorie, #spyfie și bere. Dacă așa faceți voi petrecerile, mă bag oricând.

Spyfie (www.buhnici.ro) - 7 Spyfie (www.buhnici.ro) - 5 Spyfie (www.buhnici.ro) - 8

Spyfie (www.buhnici.ro) - 1

Ultimele articole

Articole recomandate

7 Comments

  1. Sigur la 300 km? Satelitul cu cea mai joasa altitudine este Statia Spatiala care este la aproape 400 km. Restul sunt la peste 600 km altitudine! Dar daca are o viteza de „doar” 5 km/s inseamna ca e si mai sus pozitionat. De obicei au 7 km/s. Deci e mult mai „WOW” :D Nu v-au spus si numele lui?

  2. Ah, inca ceva, satelitii nu fac poze. Preiau imagini in anumite benzi spectrale, pe baza radiatiei pe care o emite fiecare obiect de pe Pamant. Nu au camere foto, ci spectroradiometre cu senzori etc. In cazul de fata e o imagine in spectrul vizibil.

  3. @Dezmirean e valabil pentru multi sateliti, cei mai multi, chiar toti. De asta am si intrebat de numele satelitului (am mai postat un comentariu, dar care nu a aparut), ca sa stiu despre e vorba. Nu cred ca e vorba totusi de unul de spionaj. Am invatat in facultate despre sateliti si am prelucrat imagini satelitare, asa ca stiu ce vorbesc.
    Apropo George, cand apare primul comentariu? Nu e prima data cand scriu pe acest site si nu apare. Stiu ca esti ocupat, dar e ciudat ca ai aprobat al doilea comentariu si pe primul nu. :P

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.