Categorie: GADGET

VIDEO – LG Nexus 5X – Cel mai dorit Nexus de anul acesta

LG_Nexus_5X_buhnici

Nexus 5X ar putea fi cel mai dorit smartphone din seria Nexus de anul acesta. Nu este cel mai puternic, locul acela este destinat lui Nexus 6P.

Nexus 5X este produs de LG și are o performanță impresionantă. Mai mult de atât, are și un ecran mai mic. Asta înseamnă că îl vei putea folosi lejer cu o singură mână, spre deosebire de frățiorul său mai mare.

Este construit din policarbonat, plastic pe înțelesul tuturor. Este așadar mai ușor, adică asfaltul lasă mai puține semne pe el. Dacă totuși nu ai grijă prea mare de telefonul tău, află că există carcase speciale pentru el, în diferite culori. Sunt subțiri și nu adaugă mult la grosimea telefonului. Sunt simple și cel mai probabil, destul de ieftine.

Din punct de vedere hardware este bine echipat. Împrumută foarte mult de la platforma lui LG G4, mai puțin cei 3 GB de memorie RAM, însă atât în meniu cât și în jocuri complexe nu a sughițat deloc. Asta se datorează și sistemului de operare, Android 6.0 Marshmallow. Este de asemenea unul dintre puținele terminale care vor primi orice update al sistemului de operare cu prioritate.

Așadar, celor care își doresc să fie la zi cu update-urile le recomand un Nexus. Chiar și cele de anul trecut, Nexus 5 și Nexus 6 au deja noul sistem de operare.

Camera principală are o rezoluție de 12.3 Megapixeli. Mai puțin decât vârfurile de gamă de anul acesta, însă acei pixeli sunt și ceva mai mari. Este impresionantă prin modul HDR+, cu care reușește să capteze multă lumină chiar și în studio, unde diferențele de iluminare sunt mari.

LG Nexus 5X este disponibil la precomandă în România, chiar înaintea lui Nexus 6P despre care am vorbit deja.

Preț actualizat LG Nexus 5X.