VIDEO – LG Nexus 5X – Cel mai dorit Nexus de anul acesta

LG_Nexus_5X_buhnici

Nexus 5X ar putea fi cel mai dorit smartphone din seria Nexus de anul acesta. Nu este cel mai puternic, locul acela este destinat lui Nexus 6P.

Nexus 5X este produs de LG și are o performanță impresionantă. Mai mult de atât, are și un ecran mai mic. Asta înseamnă că îl vei putea folosi lejer cu o singură mână, spre deosebire de frățiorul său mai mare.

Este construit din policarbonat, plastic pe înțelesul tuturor. Este așadar mai ușor, adică asfaltul lasă mai puține semne pe el. Dacă totuși nu ai grijă prea mare de telefonul tău, află că există carcase speciale pentru el, în diferite culori. Sunt subțiri și nu adaugă mult la grosimea telefonului. Sunt simple și cel mai probabil, destul de ieftine.

Din punct de vedere hardware este bine echipat. Împrumută foarte mult de la platforma lui LG G4, mai puțin cei 3 GB de memorie RAM, însă atât în meniu cât și în jocuri complexe nu a sughițat deloc. Asta se datorează și sistemului de operare, Android 6.0 Marshmallow. Este de asemenea unul dintre puținele terminale care vor primi orice update al sistemului de operare cu prioritate.

Așadar, celor care își doresc să fie la zi cu update-urile le recomand un Nexus. Chiar și cele de anul trecut, Nexus 5 și Nexus 6 au deja noul sistem de operare.

Camera principală are o rezoluție de 12.3 Megapixeli. Mai puțin decât vârfurile de gamă de anul acesta, însă acei pixeli sunt și ceva mai mari. Este impresionantă prin modul HDR+, cu care reușește să capteze multă lumină chiar și în studio, unde diferențele de iluminare sunt mari.

LG Nexus 5X este disponibil la precomandă în România, chiar înaintea lui Nexus 6P despre care am vorbit deja.

Preț actualizat LG Nexus 5X.

Ultimele articole

Articole recomandate

117 Comments

  1. Ce imi recomanzi dintre un nexus 5x, galaxy s6 si iphone 6s la mana a 2a sau refurbished? Ce altceva mi-ai mai recomanda la fel de bun si cu un pret similar?

  2. Salut George, am si eu o întrebare, dețin un Nexus 5X, sunt foarte mulțumit, am update la android 7.1.1, si nu stiu cum sa fac sa-mi apară procentajul direct pe icon-ul mic de la baterie (sus în colțul din dreapta) la setări afișaj sau baterie nu am o căsuță în care să vifez(gen cum era la lg g3 etc sau samsung) si nici din opțiuni dezvoltator nu am o setare anume, să fie de la android 7.1.1? Si inca o chestie, știi cumva de ce nu ar putea funcționa butonul de volum(sus), merge decât să dau volumul mai încet din buton, dar ca sa dau mai tare trebuie să glisez de pe display.mersi mult!

  3. Salut George ! Ar fi bine daca ai face o comparație între camera lui Nexus 5x și cea a altor telefoane midrange 2017 – 2018. Sunt de părere că Nexus inca sta foarte bine la capitolul camera.
    Numai bine!

  4. Bună seara, domnule Buhnici! În primul rând as dori sa va felicit pentru review-urile excelente pe care le realizați. Dețin acest telefon din octombrie 2017. A venit cu Android 6.0 instalat și de îndată ce am început să-l folosesc, am primit notificări pentru trecerea la android 8, și apoi pentru 8.1. As dori sa știu părerea dumneavoastră despre acest update, dacă merită și dacă ii pot face downgrade ulterior, întrucât am citit tot felul de păreri contradictorii pe diverse forumuri. Mulțumesc!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.