SUPERCAR 4X4 – RIVIAN R1T

Rivian R1T este unul dintre cele mai așteptate pickup-uri electrice din lume. Adică abia acum, în 2024 poți obține unul în mai puțin de patru luni. Hai să vedem de ce este atât de apreciat dincolo de designul… diferit.

Specificații tehnice

R1T Quad este propulsat de un sistem de tracțiune integrală cu patru motoare electrice, care dezvoltă împreună 835 CP și 1.120 Nm de cuplu. Acest lucru îi permite să accelereze de la 0 la 100 km/h în doar 3,0 secunde și să atingă o viteză maximă de 200 km/h toate acestea în timp ce măsurile lui sunt mai spre XL. R1T Quad are o lungime de 5,4 metri, o lățime de 2,0 metri și o înălțime de 1,8 metri. Are o capacitate de remorcare de 5.000 kg și o capacitate de încărcare a benei de 1.763 kg.

Bateria de 135 kWh oferă o autonomie estimată de 660 km. Aș spune că și 500 km ar fi o veste bună pentru un supercar cu benă. Cu o încărcare rapidă de 300 kW, bateria poate fi încărcată de la 10% la 80% în doar 20 de minute. În realitate… mai bine vezi clipul meu cu experiența de încărcare. Nu e rău… dar…

Mai bine vorbim despre interior

Spațios și confortabil. Scaunele sunt acoperite cu piele vegană și există o varietate de opțiuni de finisare pentru bord și portiere. Bordul este dominat de un ecran tactil de 15,6 inchi, care controlează sistemul de infotainment, sistemul de climatizare și o varietate de alte funcții. E rapid, intuitiv și dă senzația de tabletă modernă.

Prețul de pornire pentru R1T Quad este de 79.900 euro. Pentru versiunea Max Pack, prețul crește la peste 89.900 euro. 80.000 euro preț de plecare pentru un pickup electric este, într-adevăr, extrem. Pentru a-ți cumpăra un R1T Quad, trebuie să fii un aventurier de weekend sau muncitor de oriunde cu gulerul alb. De aceea aș paria însă că va sta mai mult pe asfalt decât în offroad.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.