FORD F-150 LIGHTNING – VIITORUL ELECTRIZANT AL PICK-UP-URILOR

Salutare tuturor!

Astăzi vă prezint o adevărată revoluție în lumea pick-up-urilor – noul Ford F-150 Lightning, un vehicul electric care ridică ștacheta la un nivel încă neatins de niciun alt model utilitar. Nu mă refer la puterea maximă ori accelerație ca la acest Rivian testat recent sau capacitatea incredibilă de tractare a lui Cybertruc.

Ford a electrificat cel mai popular pick-up din America, F-150, care se vinde în peste 900.000 de unități anual. Iar acum, cu versiunea Lightning, avem parte de performanțe impresionante și zero emisii!

F-150 Lightning vine în 4 variante – Pro, XLT, Lariat și Platinum, cu prețuri începând de la 39.974$ și ajungând până la 90.874$ pentru varianta de top. Iar cererea este uriașă, Ford având deja peste 200.000 de rezervări!

Toate variantele sunt echipate cu două motoare electrice și tracțiune integrală, oferind în varianta de bază 426 CP, iar în variantele superioare impresionantul 563 CP și 1050 Nm. Autonomia variază între 370 și 515 km, în funcție de acumulator. Și ce acumulatori – până la 131 kWh capacitate!

Am avut ocazia să testez un F-150 Lightning Platinum și am fost complet impresionat. Confortul la interior este demn de o limuzină de lux, iar liniștea este surprinzătoare pentru un pick-up atât de capabil. Iar când apeși accelerația, cei 563 CP îți taie respirația – camioneta de 2.7 tone accelerează ca un supercar!

Capacitatea de încărcare rămâne impresionantă, până la 907 kg și 3.500 kg tractați. Iar spațiul de depozitare suplimentar sub capotă (denumit Mega Power Frunk) este genial pentru bagaje sau unelte.

Piețele principale pentru F-150 Lightning sunt America de Nord, în special SUA și Canada, dar Ford plănuiește să aducă pick-up-ul electric și în alte regiuni, inclusiv Europa și China.

Concurența în segmentul pick-up-urilor electrice devine acerbă, cu modele precum Rivian R1T, GMC Hummer EV, Tesla Cybertruck și viitorul Chevrolet Silverado EV. Dar cu istoria bogată și loialitatea clienților, F-150 Lightning are un avantaj puternic. Rămâne de văzut cum se va poziționa fiecare model și ce inovații vor aduce.

Apariția pick-up-urilor electrice precum Ford F-150 Lightning marchează o schimbare fundamentală în industria auto și în societate. Aceste vehicule combină capacitatea și robustețea camionetelor tradiționale cu avantajele electrificării – emisii zero, costuri reduse de operare și performanțe instantanee. Ele oferă o soluție durabilă pentru transportul de marfă și pentru utilizatorii care au nevoie de un vehicul de lucru capabil, fără a compromite confortul sau tehnologia. Mai mult, cu funcții precum generarea de curent la priza de 220V, aceste pick-up-uri electrice pot servi ca generatoare mobile în situații de urgență sau pe șantiere. Ele demonstrează că electrificarea nu se limitează la mașini compacte sau de lux, ci poate revoluționa chiar și segmentele cele mai exigente și conservatoare ale pieței auto. Pe măsură ce infrastructura de încărcare se dezvoltă și costurile scad, pick-up-urile electrice au potențialul de a deveni noua normă, contribuind la un viitor mai curat și mai eficient în transportul comercial și personal.

Vă invit să descoperiți mai multe detalii și impresii în review-ul video complet pe care l-am realizat.

Lăsați un comentariu cu părerea voastră despre acest F-150 electrizant și dacă credeți că este viitorul pick-up-urilor.

Membrii care ne susțin cu donațiile lor lunare au văzut și acest clip în avans. Mai sunt multe în secțiunea dedicată lor. Toate clipurile pentru membrii de pe YouTube sunt aici!

Devino membru în comunitatea Buhnici.ro pe YouTube și vezi toate podcasturile în avans.- https://www.youtube.com/channel/UCNz5n8PoSGYSwkOH_SMnl2A/join
Urmărește-mă cu @gbuhnici pe Instagram, Facebook, Twitter, TikTok-@georgebuhnici
Montaj: Daniel Ivan – @danielivanm1 pe Instagram

Dacă ești încă aici, poate arunci o privire pe magazinul nostru de gadgeturi, Gadget Boutique – www.gb.ro

Până data viitoare, conduceți cu plăcere și în liniște electrică!

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.