Categorie: Auto

VIDEO și FOTO – BMW M4 – supercar

Dacă îți dorești un M4, înseamnă că ești copil în continuare. Nu crezi în Moș Crăciun dar aștepți la o minune. Bine ai venit în clubul nostru.

Buhnici BMW M4

M4

Clubul celor care își doresc în garaj următoarele:

– Ferrari 458 Italia
– Porsche 911 turboS
– Nissan GT-R
– Pagani Huayra
– Lamborghini Aventador
– BMW M4

Observi ceva? În topul meu de 5 mașini, e un singur automobil ”normal”, un coupe civilizat, ușor de folosit chiar și în viața de zi cu zi. Din lista aceea eu am bifat deja 4. Mai rămân doar cu visul umed provocat de Aventador si Huayra…

Iar M4, nu e cu nimic mai prejos decât celelalte, bine, e un pic mai lent, dar tot îți lungește buzele până la tâmple. Și nici nu te înspăimântă.

Am mers cu vechiul M3 coupe și este o fiară din fiare tari. Un aliaj de monstru, parțial dresat care te pune la respect din momentul în care turai V8-ul gigant. Avea un stil aparte prin care te învăța când nu îl conduci bine, șasiul vibra isteric, mai rău ca un Nokia 3310 pus pe silențios.

Noul M4, are un motor mai mic, 3 litri bi-turbo, nu mai e aspirat. Adică îți dă puterea constant până la linia roșie. Direcția e electrică, adică dă ocazie celor neexperimentați să-ș conducă cu o mână. Pe de altă parte, îți va fi mai ușor să-l manevrezi în oraș. Dar astea-s detalii minore.

Important e că noile M3 și M4 își merită logo-ul pus ostentativ pe toate bucățile de tablă și plastic. Să nu uităm cu M3 e46, avea cam 300 de cai dintr-un motor tot de 3 litri. Acum ai și turbo. Iar m4 are vreo 60% din piese gândite pentru super-carul cu 430 de cai…

M4 este un supercar ascuns cu cap într-o mașină de zi cu zi. Ai loc în spate pentru încă 2 pasageri. Fără GPS îți pierzi lucrurile prin portbagaj. Iar consumul nu sare de 7% dacă mergi civilizat la drum lung. Unde mai pui că ai și cutie cu dublu-ambreiaj.

Îmi cer scuze pentru că nu am vorbit prea mult la cameră. Mașina m-a furat… Sentimente pe care le-am mai trăit de doua ori: Ferrari 458 Italia si Nissan GT-R. Și asta înseamnă ceva…

TEXT:Marian Andrei
FOTO: Republica Șoferilor