KIA NIRO EV 2023 – Promisiuni electrizante cu un pic de deja-vu

Haideți să vedem dacă acest KIA NIRO EV, adică un fel de (mini) SUV (compact) electric reușește să depășească umbra lungă lăsată de predecesorul său, e-Niro. „Nou” aici pare să însemne „aproape la fel, dar cu un design mai ascuțit”. Oare 60% dintre cumpărătorii de Niro vor opta pentru versiunea electrică, așa cum speră Kia? Ei bine, optimismul nu costă nimic.

Design și Tehnologie:

Niro EV pare să fi furat câteva linii de design de la fratele său mai mare, Sportage. „Inspirat” este cuvântul-cheie aici. Interiorul? Un fel de déjà-vu cu EV6 – ecran dual de 10.25 inch pentru șofer și un altul central, plus conectivitate Apple CarPlay și Android Auto. Toate bune și frumoase, dar speram la ceva mai mult decât un remix. Sau poate că pentru mulți oameni, familiaritatea și butoanele pentru orice e mai importantă decât ecranele.

Performanță și Conducere:

Confort? Da. Sportivitate? Nu prea. Kia Niro EV este ca o plimbare lină și neașteptat de silențioasă prin oraș, până când vitezele mai mari îți aduc aminte că zgomotul de rulare și cel al anvelopelor există. Vă rog să vă păstrați calmul și să vă bucurați de muzica ambientală oferită de carosabil. Sau dați mai tare boxele bune de la bord.

Autonomie și Încărcare:

Niro EV ne promitea o autonomie de peste 300 de km, dar se oprește timid la doar 459 km. Și cu o încărcare rapidă de doar 72kW, mai lentă decât e-Niro, parcă aud ceasul ticăind în timp ce aștept de la 10 la 80% capacitate. Răbdarea este o virtute, nu?

Preț și Echipare:

Pentru un preț de pornire de aproximativ 44.000 de euro, te aștepți la niște dotări serioase. Și le primești: de la încărcare wireless pentru smartphone, până la scaune încălzite și avertizare la unghi mort. Toate acestea, fără a pune prea multă presiune pe portofelul tău. Cu două condiții. Să prinzi și Rabla Plus și să nu știi că există Tesla Model 3 Highland.

Competitori:

Niro EV se confruntă cu o concurență serioasă pe piața vehiculelor electrice. Modele precum Nissan Leaf, Volkswagen ID.3 și Hyundai Kona Electric sunt câteva dintre principalele sale rivale. Fiecare oferă propriile lor avantaje, de la autonomie la tehnologie și design, dar Niro EV reușește să stea excelent în această competiție, oferind un echilibru remarcabil între performanță, confort și tehnologie.

Concluzie:

Kia Niro EV face pași mici, dar siguri în lumea SUV-urilor electrice de familie. Îmbunătățiri? Sigur, în special în design și tehnologie. Dar când vine vorba de performanța de bază, parcă aud un „mai bine data viitoare”. În ciuda acestor mici scăpări, Niro EV rămâne o opțiune solidă pentru cei care caută un SUV electric pentru familie, cu stil și câteva gadgeturi futuriste. Doar nu vă așteptați la revoluții tehnologice majore – încă. Testul meu complet e aici.

Ultimele articole

Articole recomandate

1 Comment

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.