Categorie: General

Boicotăm prostia de Black Friday 2014?

Până și fiica mea de doi anișori știe că Moș Craciun vine o singură dată pe an și îl așteaptă cu emoție. Credeți că noi, cei mai mari nu funcționăm la fel?

Black Friday 2014 (www.buhnici.ro)

Acest editorial este adresat acelor comercianți care nu respectă regula jocului. Am mai explicat deja de ce Black Friday trebuie să se întâmple simultan, într-o singură zi pe toate magazinele online. Asistăm și în 2014 la ieșiri stupide în decor ale unor comercianți, care efectiv habar nu au ce tâmpenie fac. Fiecare start furat, fiecare gogonată de marketing sunt căciuli pe care doar cei slabi și le fură. Între timp ne pierd respectul iar pe termen mediu și lung vor pierde bani.

Chemați-vă oamenii de la marketing și întrebați-i de ce este o prostie să declanșezi câte un ”Black Friday” în fiecare ”Thursday”, de Paște, vara sau când îți vine pe scăfârlie.

Black Friday nu este un brand construit de un singur magazin ci de o piață care se sincronizează, tocmai de aceea are forța de a crea o revoluție. Și nu vorbesc despre o revoluție a profitului într-o singură zi așa cum speră unii, ci o revoluție a comerțului online ca industrie. Este dovedit că în vinerea de Black Friday vin pe internet mai mulți clienți ca niciodată. Foarte mulți experimentează asta pentru prima dată. E momentul perfect când să îi convingi că au ales bine să își schimbe obiceiul de consum. Ar fi ideal să îi păstrezi de clienți și pentru următoarele 364 de zile. Cei care sunt deja obișnuiți să își cumpere un telefon mobil, o tabletă sau un laptop nu mai trebuie convinși, am putea crede. Dimpotrivă. Și ei vor descoperi anul acesta că tot de pe net pot cumpăra mâncare, scutece sau accesorii de grădină.

Dar pentru că vorba bună nu prea ține la noi, vă propun să boicotăm orice magazin online care declanșează campania de reduceri înainte de 21 noiembrie 2014. Ce ziceți? Aștept părerile voastre mai jos. Pun pariu că vor fi citite cu atenție de șefii tuturor magazinelor online de la noi. Poate îi oprim pe cei care încă nu au gafat.