Boicotăm prostia de Black Friday 2014?

Până și fiica mea de doi anișori știe că Moș Craciun vine o singură dată pe an și îl așteaptă cu emoție. Credeți că noi, cei mai mari nu funcționăm la fel?

Black Friday 2014 (www.buhnici.ro)

Acest editorial este adresat acelor comercianți care nu respectă regula jocului. Am mai explicat deja de ce Black Friday trebuie să se întâmple simultan, într-o singură zi pe toate magazinele online. Asistăm și în 2014 la ieșiri stupide în decor ale unor comercianți, care efectiv habar nu au ce tâmpenie fac. Fiecare start furat, fiecare gogonată de marketing sunt căciuli pe care doar cei slabi și le fură. Între timp ne pierd respectul iar pe termen mediu și lung vor pierde bani.

Chemați-vă oamenii de la marketing și întrebați-i de ce este o prostie să declanșezi câte un ”Black Friday” în fiecare ”Thursday”, de Paște, vara sau când îți vine pe scăfârlie.

Black Friday nu este un brand construit de un singur magazin ci de o piață care se sincronizează, tocmai de aceea are forța de a crea o revoluție. Și nu vorbesc despre o revoluție a profitului într-o singură zi așa cum speră unii, ci o revoluție a comerțului online ca industrie. Este dovedit că în vinerea de Black Friday vin pe internet mai mulți clienți ca niciodată. Foarte mulți experimentează asta pentru prima dată. E momentul perfect când să îi convingi că au ales bine să își schimbe obiceiul de consum. Ar fi ideal să îi păstrezi de clienți și pentru următoarele 364 de zile. Cei care sunt deja obișnuiți să își cumpere un telefon mobil, o tabletă sau un laptop nu mai trebuie convinși, am putea crede. Dimpotrivă. Și ei vor descoperi anul acesta că tot de pe net pot cumpăra mâncare, scutece sau accesorii de grădină.

Dar pentru că vorba bună nu prea ține la noi, vă propun să boicotăm orice magazin online care declanșează campania de reduceri înainte de 21 noiembrie 2014. Ce ziceți? Aștept părerile voastre mai jos. Pun pariu că vor fi citite cu atenție de șefii tuturor magazinelor online de la noi. Poate îi oprim pe cei care încă nu au gafat.

Ultimele articole

Articole recomandate

113 Comments

 1. De acord! M-am abonat la newsletterele magazinelor principale online si deja de mai mult de o luna nu exista zi in care sa nu primesc vreun email cu black in titlu. Black day, black november, black friday joia… Sper ca macar in ceasul al 13-lea sa-si dea seama si comerciantii acestia, ca si politicienii, ca romanii nu mai pot fi prostiti atat de usor.

 2. Salut George,

  Ideea este ca Black Friday ar trebui sa fie in ultima vineri din noiembrie si punct, nu cu o saptamana inainte ca asa vrea un x magazin online, nu dau nume ca se stiu ei, tot ei care au dorit sa patenteze ideea de Black Friday.

  Just my 2 cents.

 3. Ma, da’, am si eu o intrebare pentru majoritatea celor care posteaza, in frunte cu tine andrei: Voi aveti impresia ca George Buhnici e un fel de oracol?

 4. Treaba pe care nu intelegem noi pe care nici eu nu am inteles-o pana acuma recent ii ca reducerile nu se fac din ultimu pret care a fost produsul ci de la pretul de pe la inceput cand a fost adus produsu in magazin [IMG]http://i.imgur.com/y0DFfhS.png[/IMG] nu stiu daca o sa apara da puteti intra sa vedeti si asa ii la toate magazinele

 5. Normal era ca in ajunul craciunului (vre-o 3 zile) sa fie megareduceri REALE, ceva de genul in DE costa 200EU iar in Romanica 100EU. Blackkkt e pentru taile unde nu latra nici un caine (!!fara asemanari!!) gen USA (dela toaleta).

 6. Din cate am inteles o sa fie la 1.400 lei, sa inteleg ca tu nu o sa ni te alaturi la boicot? Reduceri masive o sa fie oricum si in 28(adevaratul Black Friday)

 7. eu cred ca astia habar nu au ce inseamna „friday”..
  poate in lumea lor cred ca friday inseamna „oricand”..
  si oricum este o mare prostie la noi.. toate se scumpesc inainte de blec fraier dei.. si la reducere sunt mai scumpe decat erau fara reducere in urma cu 2-3 luni..
  excroecherie, prosteala pe fata..
  de ex, am vazut lg g4 redus cu 47%, pretul final fiind de 2300 lei.. pret fara reducere 4400 lei..
  plm.. nici in ziua lansarii nu a fost mai scump de 3000..
  in fine.. dar unul care nu cunoaste.. zice: „wow are reducere de 47%! super!” si pune botu …
  deaia black friday, ar trebui numit „Blec fraier dei” ;)

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.