VIDEO – Lenovo ThinkStation P700 – mașină profesională

Lenovo1_ThinkStation_P700

Lenovo construișete PC-uri, laptop-uri, telefoane mobile. Ce nu știați este că Lenovo construiește și tancuri. Numai așa pot să îi spun sistemului care a ajuns la birou, împachetat bine de parcă ar fi gata de război. Lenovo ThinkCentre P700 este un mastodont metalic construit pentru a funcționa ani de zile fără probleme. Sistemul de răcire e gândit ca la carte, separat pentru procesoare și pentru plăcile video. Mai mult, în cazul în care se defectează ceva, cu componenta de schimb lângă tine îți ia 2 minute să o schimbi. Chiar și sursa. Dacă ești în căutarea unei bestii de brand, vezi mai jos un review video.

Cât despre configurație… ei bine limitele sunt destul de sus. Sistemul vine cu 2 procesoare cu 4 nuclee și 8 thread-uri. Două la număr. Mai exact avem 16 fire de execuție și 12 GB RAM. Desigur, sistemul de operare e instalat pe un SSD cu corecție de erori. Ar trebui să îți spun că se pot instala două procesoare cu până la 16 nuclee și 32 fire de execuție fiecare. Și 384 GB memorie RAM. Suficient ca să îți faci de cap cu orie fel de program cunoscut.

Acum, cu atâta putere de procesare primul lucru la care te gândești sunt jocurile. Ei bine, nu merg. Placa video cu care vine PC-ul nu este optimizată pentru jocuri iar dacă îi pui una cu care acestea merg, va folosi maxim 4-8 nuclee din toată distracția asta. Și eventual 16 GB RAM.

Ultimele articole

Articole recomandate

41 Comments

  1. Cred ca in viitor, daca nu deja a inceput sa se intample, desktopurile vor ramane pentru gameri si in zona pro unde este nevoie de putere de calcul si versatilitate, upgrade usor si rapid la preturi acceptabile. Cu un sistem mobil nu prea merge, service-ul este mai scump si mai mancator de timp, iar ca si upgrade, la un moment dat trebuie schimbat cu totul si de aici costuri evident mai mari.
    Eu am trecut la laptop ca sistem principal prin 2010, imi facusem inainte un sistem destul de bazat la vremea aceea, dar cu inaintarea in varsta si prioritatile s-au schimbat, iar comoditatea, simplitatea si de ce nu, economia de energie, au depasit nevoia de performanta pentru jocuri si alte bazaconii.
    In plus, tehnologia a avansat foarte mult pe partea mobila, avem acum telefoane/tablete care bat lejer, ca si putere de calcul, calculatoare desktop de acum cativa ani.
    Deci tendinta cred ca asta e, sisteme cat mai compacte, mai eficiente energetic, iar partea de service probabil va disparea, cel putin pentru sistemele de uz personal, pentru ca aceasta compactare va duce automat si la o „unibody-zare” a produselor, daca pot spune asa, unde nu prea va mai lasa loc de „surubareala” sau nu va mai renta sa le repari. O spun intr-un mod trist, pentru ca ma ocup de reparatii IT de multa vreme, dar asta va fi realitatea.
    O zi faina ;)

  2. Eu inca mai folosesc un desktop pentru ca obinuiesc sa joc jocuri de ultima generatie si vreau sa tin pasul. Momentan folosesc un AMD A10 cu 8 GB RAM si palca video Sapphire AMD Radeon R7 265. Calculatorul l-am configurat acum 6 luni si deja imi trebuie un update pentru a putea juca jocurile „Next Gen” la grafica dorita

  3. Am un desktop pc cu 1,2 gb ram! Si nu mai zic restul,ca ma fac de ras,dar pentru ce il folosesc eu,cred ca e destul de bun!Cand o sa lucrez,si imi fac bani mei,poate o sa am ceva mult mai bun!

  4. Salut! Pare un monstru pentru oamenii care vor laptop-uri cat mai usoare :)) ai zis ca lateralele carcasei arata precum cele care protejeaza de foc. Asa ceva cred ca ar trebui sa fie standard in cativa ani. Un astfel de sistem e foarte important pentru posesor si presupun ca ar vrea sa fie protejat aproape de orice, cam ca un seif. Toate bune!

  5. Eu nu mai am desktop din 2010 , de atunci am schimbat 2 laptopuri, nu ma ocup cu editari si nici nu produc bani din laptopul pe care il am, il folosesc cel mai mult pt internet, un i5 generatia 3 si 8gb ram cu un ssd micut si un hdd extern de 2TB. imi este indeajuns si nu cred ca il schimb anul acesta. Totusi, sunt curios si de alte prezentari de laptopuri , tablete si chiar desktop-uri facute de tine !

  6. Mie nu-mi plac laptopurile desi detin un Samsung series 7 Chronos cu i7 si 8GB RAM tot mai mult folosesc vechiul desktop un intel core la 3GHz si 4GB RAM. Cred ca il am de vreo 8-9 ani dar inca e folosibil pt ca la vremea achizitiei era ceva de top. Lucrez cu editari foto dar si CAD-uri (solidworks) iar la laptop daca nu ai un display calumea mai mult strici o poza decat sa o imbunatatesti. Laptopul il folosesc doar la randari. Eu sunt adeptul desktopurilor, miar place sa apara AIO 100% configurabile si cu adevarat potente dar asta putin probabil din cauza cererilor mai mari de laptopuri decat de AIO. Oricum profesionistii folosesc desktopuri. Laptopurile sunt pentru muieri :))

  7. Eu am trecut la laptop din 2007, vreau sa va spun ca mi se pare mult mai practic din foarte multe puncte de vedere. Un laptop bun se poate descurca surprinzator de bine in ceea ce priveste editing music/video, gaming si asa mai departe. Personal prefer touchpad-ul in detrimentul mouse-ului classic.

  8. Aceasi tastatura o folosesc si eu .. Dar restu nici pe departe. .. Ce sa zic mereu mia placut mai mult desktop ul . Pentru ca laotopul nu este pentru uz nonstop
    Dar desktopul face faťã zilnic in jocuri puternice si editari video .
    Dupa configuratie

  9. Intre 4-5h pe zi in fata desktop-ului si 1-2h in fata laptop-ului. Inca imi este greu sa trec complet la un laptop atata timp cand cu un desktop imi fac treaba mult mai rapid. Bafta in continuare George.

  10. A fost un deliciu să urmăresc această prezentare. Am desktop pentru că îmi place șurubăreala, l-am făcut când a apărut Haswell deci e destul de nou. Îl folosesc pentru CAD și nu cred că aș trece la un laptop pt. că are ecranul mult mai mic.
    Succes și vă mai așteptăm.

  11. Încă folosesc un sistem desktop pe care l-am tunat de curând. Este un socket 775 la care i-am pus un Xeon E5472 (cu adaptor) și i-am mai adăugat și un SSD Intel 841 Pro de 128 GB. Cu o placa video Ati Radeon HD4890 cu VaporX și cu 4Gb de DDRAM3, alături de o sursă Corsair prof. de 650W, încă se descurcă onorabil în vremurile astea dominate de i-uri ajunse la a n-șpea generație. :P Nu este un sistem de brand.
    Dar mai am la subsol 2 sisteme de care sunt legat sentimental: un sistem Dell de 266 Mhz și un sistem IBM de 400 Mhz. Cu sistemele astea făceam bănuți frumușei acum câțiva ani și rar vedeam un bluescreen pe ele. Sunt destul de bine modularizate astfel încât să poți schimba cu ușurință aproape orice componentă. Le-aș arunca dar nu prea mă lasă inima.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.