VIDEO – Honda Civic 2012 – Regres spre viitor

Deși înainte nu prea înțelegeai cui i se adresează modelul, acum ți-e clar. Să nu uităm, design banal înseamnă vânzări excelente. Domnișoară cu salariu de secretară, maximum 1800 de lei în căutare de mașină cu vizibilitate proastă în spate, ca pretext pentru parcările mereu dezastruoase. Însă, dacă îți iei modelul doar pentru că-ți place marca, ești de apreciat. Țara are nevoie de eroi!

Vă mai aduceți aminte ziua în care ați văzut pentru prima dată Honda Civic? Printre Logan-urile care încă aveau vopsea proaspătă și pisicuțele care erau în floarea vârstei la noi, Civic-ul era parcă desprins dintr-o scenă din Războiul Lumilor. Impactul vizual era atât de puternic încât te întrebai cum de-au pus șoferii mâna pe prototip. Nu cumva la Mioveni e centru de testare pentru japoneze? Anii au trecut, iar Civic a făcut ca Honda să devină în sfârșit un nume sonor, cel puțin în România.

Mai rămâne însă o problemă. Ce facem cu mămicuțele, în special din Anglia și Germania, care până acum își duceau copiii la școală în altfel de mașini japoneze? Cunoscute ca fiind fiabile și sigure. Honda nu și-a făcut griji. Plozii din țările anglo-saxone au fost duși în continuare la școli, în cea mai cool kuhl mașină.

Dar, mamele cu tupeu sunt puține. Cum poți să atragi doamne și din alte țări prin care anglo-saxonii au mai trecut? Faci ca mașina să pară mai banală, dar nu de chiar de tot. Până și mânerele sunt acum ieftine, ca să reziste la tortura verighetelor. Parcă e și mai puturoasă, mai grea, dar câștigă la confort. Mrs. a devenit acum Miss Civic.

vezi continuarea – BONUS VIDEO – Honda Civic 2012 vs Honda Civic 2007

Ultimele articole

Articole recomandate

61 Comments

  1. Salut George, am condus si eu acelasi model dar avand cutie automata. Ce sa zic, si eu am fost al fel de dezamagit de motor in conditiile in care la masina personala am un 1.2 TSI pe Octavia. Apreciez din ce in ce mai mult masinile dotate cu o cutie automata, mergand preponderent in oras acestea te scutesc de miliardele de manevre pe care trebuie sa le executi zilnic cu ambreiajul si cu batul dintre scaune :)

    Totusi ma dereanjeaza micile greseli pe care le faci la capitolul informare tehnica despre masinile pe care le conduci, pare ca faci totul la repezeala, si probabil asa si este datorita faptului ca esti foarte ocupat banuiesc. Ma astept ca la un pasionat de masini ca tine sa ai aceste detalii la indemana si sa fii mult mai informat decat noi, cititorii. Oricum apreciez ceea ce faci, si foarte ok formatul.

    Revenind la masina, ma deranjeaza lipsa suspensiei multi link pe spate, nu inteleg cum de au scutit masina de asa ceva chiar si la aceasta noua generatie. Sunt oarecum dezamagit de noul CIVIC.

  2. Interesant noul tip de montaj, cu doua camere, desi am senzatia ca fura un pic ochiul privitorului. Am vazut pe viu noul Civic si nu este la fel de spatios cum parca lasa sa se intrevada camera video de pe montantul din dreptul soferului.

    In alta ordine de idei, cand va mai fi updatat calendarul ? Chiar sunt curios ce urmeaza dupa noul i30.

  3. Salut! George, sper ca pe viitor sa incerci tehnica de „rev matching” pt a elimina acel soc din cutia de viteze si implicit socul suferit de intreaga masina. Asta pentru confortul propriu si calitatea filmarii la retrogradarea a mai mult de 2 trepte odata! Cam asa ceva http://www.youtube.com/watch?v=-ndly3FCcLA&feature=related .

    In rest numai de bine. Imi plac review-urile tale si le urmaresc cu placere!
    Spor in continuare!

  4. Salut George,
    incearca te rog sa prezinti si compartimentul motorului in review-urile pe care le faci,nu cred ca te costa mai mult de 30-45 sec…:)

  5. Salut. Am mai postat un comentariu asemanator la un alt review si inca nu am primit un raspuns concret. Cum procedezi cand iei o masina in test drive pentru mai multe zile, platesti ceva la dealer sau cum?

    • @Stefan – am mai răspuns – Mașinile de test sunt oferite de importatorii oficiali pentru jurnaliști și bloggeri. Nu se plătește nimic în nici o direcție. Cel puțin eu nu am fost plătit până acum. Când va fi vorba de teste plătite, vor fi marcate cu (P). Încă nu am făcut nici un test plătit deși ar mai ajuta la achitarea cheltuielilor de funcționare a blogului. Și nu sunt mici.

  6. Salut George! Am urmarit testul de la cap la coada si am facut o constatare: este singurul test in care te-am simtit „obligat” sa lauzi o masina, desi tu nu crezi in ea! Se vede clar faptul ca vechiul model iti place mai mult decat actualul model.

  7. @ George: am vazut abia dupa ce am trimis comentariul, si nu se mai putea sterge :)
    am mers cu un amic cu o integra de prin 90 si ceva…. erau altceva Hondele atunci insa mie imi place si noul civic si cred ca echipat cu dieselul de 2.2 „zboara”.
    Sunt curioasa cum o sa se comporte dieselul de 1.6 care se va pune pe model.

  8. Uzina Swindon din Anglia asambleaza actualul model de Honda Civic, însa blocul motor este fabricat in Japonia si apoi transportat în Anglia. Astfel , japonezii pot oferi un model de c

  9. Reiau, am apasat din neatentie pe niste taste…

    Uzina de la Swindon din Anglia asambleaza actualul model de Honda Civic, însa blocul motor este fabricat in Japonia si apoi transportat în Anglia. Centrul R&D Honda din Europa, concepe formele caroseriei, aspectul interior si nivelul de dotari conform cerintelor pietei europene si a automobilistilor europeni care cumpara Honda.
    Coeficientul aerodinamic al masinii este unul foarte bun – cx 0,27 – de asteptat daca ne uitam la forma caroseriei si la specificul trenului de rulare, mai scurt in lungime pentru noul model.
    Motorul de 1,8 l pe benzina, aspirat, fara turbo, trebuie sa deplaseze o masa de aproape 1,34 tone (greutatea „la gol” a masinii) de aceea reprizele in deplasare sunt mai lente decât acelea ale unui autovehicul tractat de un motor turbodiesel de 1,9 sau 2,0 litri. Cuplul de 174 nM nu e foarte mare pentru o astfel de masa, motorul trebuie urcat mai mult in turatii decat un banal TDI pentru a efectua o depasire. Clasic pentru un motor modern aspirat, urca mai repede in turatii, dar „trage” mai putin …
    Din video se vede ca la 68 km/h, motorul are o turatie de 1700 rot/min. in treapta 6, nu „forteaza”, e foarte elastic , iti permite chiar se te deplasezi „pe cuplu” ca si cum ai conduce un diesel !
    Cat despre retrogradaj, nu cred ca pe un astfel de motor trebuie sa revii atât de repede din treapta 5 in treapta 2 pentru a relansa (destul de violent) masina, desi motorul e elastic si suporta turatii inalte, risti sa strici cutia de viteze !

  10. Nu stiu cum sunt altii si nu vreau sa intru in polemici, dar cu 17.000 E iti cumperi o Skoda Superb 2.0 TDI 170 CP cu toate dotarile si tot iti mai raman cateva mii bune de Euro pentru eventuale interventii care la o masina noua le faci pe garantie.
    Si sincer nu cred ca le poti compara nici la spatiu interior, nici la confort si nici la consum, iar fiabilitatea nu cred ca ar fi o problema.
    Deci daca as avea 25.000 E in mana nu i-as da pe o masina de genul acesta.
    Nu spun ca nu e interesanta, dar la banii astia?
    Si inca o remarca, sincer apreciez enorm de mult ceea ce faci si nu trece zi fara sa verific daca a mai aparut ceva interesant pe blog, dar la testul asta chiar ai laudat prea mult masina si daca spui ca poate fi o masina de familie inseamna ca orice masina de la Polo in sus (sau in jos) poate fi o masina de familie.

    Mult succes in continuare!!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.