Anonymous, noua sperietoare cu hackeri!

Internetul românesc vuiește. 14 dintre activiștii Anonymus Romania au fost reținuți pentru ”terorism cibernetic”. Gabriel Balaeasa de 24 de ani din Piatra Neamț ar fi liderul unei rețele întinsă pe 10 județe. Care ce a făcut? A dat jos site-ul FMI și al Agenției de Reglementare în Energie. Așa și?! A căzut curentul la Guvern? FMI a fost furat de niște miliarde din dolari cu care împrumută țările în curs de prăbușire economică?

Niște site-uri făcute pe genunchi, cu găuri de securitate stupide, au fost mâzgălite câteva ore cu grafitti virtual…

DIICOT a reușit performanța să prindă 14 ”studenți” din 10 județe și să facă simultan percheziții într-o demonstrație de forță demnă de un caz de veritabil terorism. Oameni buni, cetățeni, dormiți liniștiți! Criminalii au fost prinși!

Dacă aș lucra la FMI sau la ANRE, treaba asta m-ar bucura. Dar de ce trebuie să mă tăvălesc de emoție eu, cetățeanul turmentat?

Am privit de la început spectacolul Anonymous cu o curiozitate. Vroiam să îi văd scopul și durata ”vizitei”. În dulcele stil românesc, a reușit să facă puțin tam-tam cu vreo câteva site-uri puse la pământ și un frumos portal de educație civică. Altfel, mă recunosc și eu în îndemnurile patriotice din declarația de identitate. E frumos să le ceri românilor înțelegere, compasiune și dorința de a căuta schimbarea. E mult patriotism în cuvintele lor. Dar lumea nu se schimbă bând bere și căutând ”backdoors” în servere guvernamentale.

Între timp generația masivă de români tineri, inteligenți, activi, ”mainstream”, se uită cu o undă de simpatie plictisită la întregul fenomen. Singurul adevăr implacabil este ziua de salariu și cea de rată. În rest nimic nu mai e sfânt, nimic nu are limită într-o țară în care Cațavencu pleacă de la putere ca să fie schimbat cu o clonă. Singura rezistență a mai rămas… indiferența.

Azi este ziua ”make or break” pentru Anonymous Romania. Nu mă interesează reținerea a 14 oameni. Anonymous se numește așa pentru că nu are lideri. Este (teoretic) un organism amorf, ghidat și alimentat de o idee. Se spune că nimic nu e mai puternic decât o idee căreia i-a venit timpul. Dacă Anonymous moare azi, înseamnă că ideea nu a avut destulă forță, că nu i-a venit timpul…

Sau poate mă înșel…

 

Ultimele articole

Articole recomandate

17 Comments

  1. cine ma poate ajuta
    ??????? vreau sa stiu dk e bun laptopul acesta , dk sunt bune astea de la toshiba

    Laptop Toshiba Satellite L750-1N0 cu procesor Intel® CoreTM i5-2430M 2.40GHz, 4GB, 640GB, nVidia GeForce GT 520M 1GB, FreeDOS, Dark Silver

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.