Anonymous, noua sperietoare cu hackeri!

Internetul românesc vuiește. 14 dintre activiștii Anonymus Romania au fost reținuți pentru ”terorism cibernetic”. Gabriel Balaeasa de 24 de ani din Piatra Neamț ar fi liderul unei rețele întinsă pe 10 județe. Care ce a făcut? A dat jos site-ul FMI și al Agenției de Reglementare în Energie. Așa și?! A căzut curentul la Guvern? FMI a fost furat de niște miliarde din dolari cu care împrumută țările în curs de prăbușire economică?

Niște site-uri făcute pe genunchi, cu găuri de securitate stupide, au fost mâzgălite câteva ore cu grafitti virtual…

DIICOT a reușit performanța să prindă 14 ”studenți” din 10 județe și să facă simultan percheziții într-o demonstrație de forță demnă de un caz de veritabil terorism. Oameni buni, cetățeni, dormiți liniștiți! Criminalii au fost prinși!

Dacă aș lucra la FMI sau la ANRE, treaba asta m-ar bucura. Dar de ce trebuie să mă tăvălesc de emoție eu, cetățeanul turmentat?

Am privit de la început spectacolul Anonymous cu o curiozitate. Vroiam să îi văd scopul și durata ”vizitei”. În dulcele stil românesc, a reușit să facă puțin tam-tam cu vreo câteva site-uri puse la pământ și un frumos portal de educație civică. Altfel, mă recunosc și eu în îndemnurile patriotice din declarația de identitate. E frumos să le ceri românilor înțelegere, compasiune și dorința de a căuta schimbarea. E mult patriotism în cuvintele lor. Dar lumea nu se schimbă bând bere și căutând ”backdoors” în servere guvernamentale.

Între timp generația masivă de români tineri, inteligenți, activi, ”mainstream”, se uită cu o undă de simpatie plictisită la întregul fenomen. Singurul adevăr implacabil este ziua de salariu și cea de rată. În rest nimic nu mai e sfânt, nimic nu are limită într-o țară în care Cațavencu pleacă de la putere ca să fie schimbat cu o clonă. Singura rezistență a mai rămas… indiferența.

Azi este ziua ”make or break” pentru Anonymous Romania. Nu mă interesează reținerea a 14 oameni. Anonymous se numește așa pentru că nu are lideri. Este (teoretic) un organism amorf, ghidat și alimentat de o idee. Se spune că nimic nu e mai puternic decât o idee căreia i-a venit timpul. Dacă Anonymous moare azi, înseamnă că ideea nu a avut destulă forță, că nu i-a venit timpul…

Sau poate mă înșel…

 

Ultimele articole

Articole recomandate

17 Comments

 1. Aha, unde erau infractorii… Bine ca tara e furata la propriu si astia de la diicot au timp sa se joace cu niste studenti care efectiv rad de prostia altora, ce vina au ei ca altii nu-s in stare sa faca un site sigur? Sa spuna mersi ca le-au arata bresele. Vorba ta, n-au furat nimic, nici macar n-au cauzat pierderi, doar nu produceau site-urile alea vreun ban, erau pentru informare, daca pica electricitatea arestau compania furnizoare?

 2. Organele competente si serviciile alea multe ale noastre ar trebui sa se autosesizeze la „furaciunile” ce au loc la nivel inalt si in stil „mare”. Sa fie finalizate cazurile mari de coruptie, de evaziune, delapidare, etc. Cu vamile alea cum a ramas? Ca e ceva mai vechi cazul decat miscarea Anonymus. Alergam dupa cai verzi pe pereti in spatiul virtual in timp ce altii rad in barba ca le-a mai iesit o „afacere” de succes.

 3. eu unul nu cred ca anonymous va disparea, cel putin nu cei din romania.
  oricand se poate forma un grup sub sigla anonymous, poate mai buni, poate mai atenti( mai ales acum exista un precedent al arestarilor).
  Eu unul sunt de partea lor, scopul lor nu e de a fura bani ci de a dezvalui adevarul, si eu cred ca este nevoie de cineva ca ei in momentul asta.

 4. Chiar nu te inseli deloc. E acelasi praf in ochi, administrat sistematic…

  PS: La optiunea „Vreau sa primesc notificari prin emai” ar trebui o mica corectie, apare „notoficari”. (sper ca nu am fost obraznic)

 5. Ma simt foarte in siguranta cu DIICOT arestand testeri care muncesc pe gratis pentru „corporatii” care nu sunt in stare sa se protejeze la SQL injection!!!

 6. Astia de la FMI sunt atat de saraci incat nu isi permit sa dea un ban la unu’ cat de cat mai priceput sa le faca un site mai acatarii?

 7. Am uitat sa mai zic ceva: stati linistiti baieti ca nu o sa vedeti printre hackerii arestati oameni priceputi; o sa vedeti doar ciumpalaci care spameaza in prostie pana cade saitul respectiv si asta pentru simplul motiv ca cei priceputi ina ale informaticii nu pierd vremea cu rahaturi ca sa realizeze fix nimic; in timpul liber mai bine mai fac un proiect din care castiga macar cateva sute de dolari. Sa nu mai spun ca un informatician care are macar un neuron sanatos nu se apuca sa faca ilegalitati de pe calculatorul de acasa.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.