Categorie: GADGET

VIDEO – Galaxy Note 5 – Un Edge puțin răsturnat

Samsung_Galaxy_Note5_buhnici (10)

Cred că ne-am obișnuit deja cu ideea că nu trebuie să mai așteptăm noutăți absolute de la producătorii de telefoane. Odată ce au schimbat design-ul vor merge cu el cel puțin un an de acum înainte. Ultima schimbare a avut loc în primăvară, așadar și Galaxy Note 5 arată aproape la fel ca Galaxy S6.

Prima impresie despre Galaxy Note 5 este că au luat Edge+ și l-au întors invers, cumva. Ecranul lui Note 5 este drept, perfect plat. Partea din spate însă este curbată pe laterale, exacct ca la Edge+. E puțin ciudat de ținut în mână, lucios și destul de alunecos, și probabil prea frumos ca să îl îmbraci într-o husă. Nici măcar una transparentă nu îl avantajează.

E la fel de puternic și de mare ca Galaxy Edge+. Același procesor, 4 GB RAM, același ecran superb, și în plus acel stylus binecunosut despre care spunea lumea că va dispărea. Ei bine, este încă prezent și parcă e și mai ssensibil ca pe Note 4 de exemplu. Mai mult, sistemul de blocare al acestuia în telefon este mult mai bine gândit.

Se mișcă exemplar, atât în meniu cât și în aplicații. Vine cu ultima versiune de Android, 5.1.1, și cu o interfața TouchWiz… Nu îmi era dor de ea, dar asta este.

Vine în 4 culori: alb, negru, gri și auriu. Desigur, nu se putea altfel. În plus, dacă încă visezi la tastatura QWERTY de la blackberry-ul de la firmă, ai disponibilă și o husă specială cu taste fizice. Da, chiar există așa ceva, uite mai jos în poze dacă nu mă crezi. Îmbracă tot telefonul pe partea din spate, și încă o treime din ecran pe partea din față. Recomand o cură de touchscreen ca să uiți de tastatura fizică pe un telefon.

Sigur, există și diverse huse cu diferite texturi, de la cele care imită pielea până la cele cu sclipici, pentru o ținută cât mai elegantă la evenimentul de lansare.