Categorie: Auto

VIDEO Ford C-Max – The Hot MPV

Screen Shot 2015-08-13 at 12.37.50

Scriu textul ăsta cu câțiva fluturi in stomac. Mă gândesc ce-ar ieși dacă inginerii Ford s-ar juca cu de-a mama și de-a tata pentru baby C-Max. Cum ar fi să-i pună sub capotă motorul de 2.0 litri de pe Focus ST sau măcar de pe Fiesta ST?

Au deja fundația iar acum trebuie să construiască pe nesimțite un Hot MPV. Astăzi o să mângâi clișee și o să spun că C-Max is fun to drive. Chiar și cu un motor diesel de 2,0 litri plus cutia automată. Powershift!

Am crezut că nu am ales mașina potrivită pentru Transfăgărășan. De-o curbă am avut nevoie să mă conving că stau bine în scaune și că pot apăsa și mai puternic. Atât de puternic încât am reușit să depășesc toate mașinile care mi-au stat în față spre Bâlea Lac. Seriously? Și condusul rapid e o artă. Important e s-o faci fără ca pasagerii să se teamă. Eu am reușit asta.

După un drum care mi s-a părut prea scurt, după vreo 5 ore am ajuns la Sibiu unde m-am folosit de sistemul de parcare automată pentru străzile înguste și aglomerate. Fără stres. Drumul până la București a stabilizat consumul la 6%. Eu cred că e decent, pentru că nu m-am chinuit să merg la consum.

Unde mai pui toate gadgeturile care salvează jante și bare în parcări sau țin ocupat copilul cât mami cumpără bomboane cu păsărică.

Chiar mai spectaculos pentru C-Max e prețul. Acum cât pachetele Titanium sunt la reducere. Dăi bătaie la showroom. Sunt mai mulți proprietari de supercar-uri în România decât de monovolume. Fii unic!