Categorie: Auto

VIDEO – Ford Focus 2011 – peste (aproape) toţi!

Oferta celor de Ford de acum 16-17 ani era, practic, inexistentă: doar vreo două maşini. În concepţia lor, posesorul ideal de Escort suferea de Alzheimer, adică se bucura în fiecare zi de autoturism. Altfel nu aducea nici o altă fericire. Medicina a evoluat între timp, aşa că aveau nevoie de o ceva nou în ofertă, mai ales că Astra şi Golf deja se găseau în showroom-uri.

Aşa a apărut Focus. Schimbarea numelui spune tot. De la cutia de metal în care stai, la o maşină care-ţi cere maximum de atenţie, pentru că îţi oferă la fel de multă adrenalină pe serpentine ca o maşină, poate, de două ori mai scumpă.

Designul radical păstrat mai bine de un deceniu, suspensia independentă care i-a făcut pe nemţi să-şi schimbe planul de afaceri şi confortul la drum lung, au format pachetul de succes care a făcut ca maşina să se vândă. E de ajuns să conduci o dată modelul şi să-mi dai dreptate.

Noul Focus, din păcate, nu e la fel de radical. Ca să nu repete aceeaşi poveste ca la Golf, designul e fresh, kinetic. Clar, nu este pe gustul tuturor, şi parcă n-ar fi stricat să vedem şi ceva împrumutat de la modele mai vechi. Singurul lucru pe care l-am văzut şi pe primul model, a fost bucata de cauciuc aflată deasupra coloanei de direcţie, când volanul este tras spre şofer. Păcat! Focus a fost poate una dintre cele mai reuşite maşini scoase de Ford vreodată. Aşa au uitat şi americanii de limuzinele lor lungi cât autobuzele după ce au văzut cu ce maşini ne distrăm noi, europenii.

Interiorul e tipic mărcii americane, o dezordine ordonată. Decât să scoţi telefonul să te joci pe el la semafor, garantez că şi pe bord ai la fel de multe butoane.

Dacă eşti fan Ford şi treci peste aceste complexe, află că te bucuri, poate, de cea mai bună maşină din clasa compactă. A fost perfect gândită şi pentru sportivitate dar şi pentru confort. Motorul testat produce doar 139g de CO2 pe kilometru. Şi are 150 de CP. Consumuri de citadină la o maşină bună şi pentru familie.

Apropo, noul Focus se vinde sub aceeaşi formă peste tot în lume. Încă o lecţie dură dată altor constructori. Din păcate, acessta este şi motivul pentru care direcţia este electrică şi suspensia ceva mai moale. Oricum, pentru cei care fac un downgrade de la o clasă mai scumpă, la Focus poţi să bifezi pentru trei sferturi din aceleaşi opţionale pe care le-ai avut şi înainte.

Aşteptăm cu interes şi Focus Turnier. O maşină la fel de arătoasă şi pentru proaspătul tătic.