VIDEO – LG 55EG920V – Primul televizor OLED 4K pe care l-am testat

LG_55EG920V_Review_Buhnici

În ultima perioadă am testat destul de multe televizoare iar asta pentru că și eu caut cea mai bună experiență de vizionare. Odată cu ieftinirea televizoarelor 4K am înțeles un lucru, și anume că nu mai trebuie să îl pui la cinci metri distanță pentru a avea o experiență plăcută. Nu mai vezi pixelii și nu te mai deranjează. Nocive nu mai sunt de mult, de când au dispărut televizoarele cu tub Sigur, excesul dăunează grav sănătății.

Tot datorită scăderii prețurilor în acest domeniu ar trebui să alegi o diagonală mai mare. Cel puțin 120 cm, adică 47 inci ar fi recomandat pentru a viziona cât mai plăcut serialul preferat. Modelul testat de mine astăzi are 55 de inci, pe românește 139 cm. Și nu, nu este chiar ieftin, însă poți să îl consideri o investiție. Nu cred că îl schimbi mai repede de cinci ani, nu?

Poate te întrebi ce este OLED și care e diferența față de un televizor normal. Ei bine, un LCD standard are un panou cu mulți pixeli care transmit fiecare culoarea ce formează imaginea de pe ecran. Toți acești pixeli sunt iluminați cu niște benzi LED, din spate, pentru a afișa această culoare. OLED-ul nu mai are nevoie de acele benzi de culoare pentru că fiecare pixel are lumină proprie. Este o altă tehnologie. Având fiecare lumina lui, zonele negre de pe ecran nu mai sunt deloc afectate de benzile LED și de aici contrastul foarte bun.

Dacă vrei să știi mai multe, urmărește review-ul video de mai jos.

Ultimele articole

Articole recomandate

26 Comments

  1. Servus George

    Spune mi , ce spui de un samsung curbat seria 7 55KS7502 e ok sau sa merg pe sony sau philips.
    Ma intereseaza in primul rand calitatea imaginii si mai putin navigarea 3D sau sunetul.

    Multumesc frumos

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.