Upgrade Your Laptop, sau, ce laptop ți se potrivește

Este o întrebare delicată, știu, și răspunsurile sunt deseori limitate de buget. Din fericire avem mai multe opțiuni ca niciodată, atât ca preț cât și ca performanțe sau dotări. Problema este deseori bugetul, știu și că acesta este primul lucru la care v-ați gândit. Eu sper încă la un viitor unde nu vor mai exista laptop-uri ieftine ci doar premium. Și unde nu vei fii nevoit să le schimbi odată la doi, trei ani ca să ții pasul cu tehnologia. Este și acesta un vis frumos. Deocamdată.

Până atunci, avem laptop-uri de la 1200 de lei până la 9000 de lei. Diferența o face desigur performanța și greutatea. Cu cât un laptop este mai subțire cu atât este și mai scump. Este o regulă general valabilă. Pentru 10 mm grosime și o greutate de un kilogram trebuie să scoți din buzunar minimum 5000 de lei. Asta dacă îți dorești și ceva performanță. Concluzia este însă alta, și anume că diferențele de greutate sunt destul de mici, și uneori, dintre două laptop-uri, unul puțin mai greu și mai performant și altul mai ușor dar ceva mai slab… Am uitat ce voiam să spun…

Și pe bună dreptate. Și eu ca și Radu, suntem foarte indeciși. Să renunțăm la un 30-40% performanță pentru 20-30% greutate? Radu deja se gândește la două laptop-uri, unul foarte ușor și subțire și altul mai serios dar mai greu. Mă întreb oare, le va căra pe amândouă în rucsac?

Avem pe masă nu mai puțin de 20 de laptop-uri de toate tipurile. De la 11.6 inci la 15.6 sau 17 inci. Ecrane cu cele mai mici rezoluții, până la 4K. Procesoare de la Intel Atom până la Core i7 de cea mai nouă generație. Avem însă și surprize, multe la număr pe parcursul clipului.

Vă las așadar în compania versiunii mai scurte, până la clipul final. Nu ne certați, e foarte lung și dă bătăi de cap serioase editorului nostru.

Ultimele articole

Articole recomandate

89 Comments

 1. Salutare,imi poti recomanda un laptop intre 2500-3000 de lei?Mentionez ca sunt student si ma duc acasa saptamanal(durata bateriei mai mare).Sau daca nu,ce configuratii sa urmaresc in acesti bani.Nu caut laptop de gaming,ci mai mult unul care sa-si faca treaba(filme,seriale,lucrari in word,etc.) Mersi!

 2. Salut George ! Sunt foarte curios , ce laptop ti-ai luat pana la urma ?
  Si vad ca video-ul este de foarte mult timp , daca de atunci ti-ai mai schimbat laptopul , acum ce folosesti ?

 3. Salut George!
  Sunt și eu în situația în care nu știu ce laptop să aleg. Îmi caut un laptop până în 1800-2200 de lei.Nu ma intereseaza greutatea.Ati putea sa imi recomandati ceva ?
  Multumesc, anticipat.

 4. Buna!
  Am privit multe clipuri si am citit multe articole dar inca sunt nedumerita in legatura cu ce laptop sa imi cumpar. Trec clasa a 9a si sunt la mate-info intensiv informatica deci mi-ar trebui cv mai bunicel dar imi place si ideea de laptop 2 in 1 (pe care sa le folosesc si pe post de tableta sa zic asa). Ce mi-ai recomanda? :)

 5. salut, eu caut un calculator dintre cele mai puternice, pentru al folosi la tot ce priveste Grafica (Ilustreitor ,foto shop ,Rinoceros,Auto cad)va rog frumos sa-mi recomandati ceva potrivit

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.