UNBOXING & REVIEW – mydlink Home – Smart Home Security Kit

Acesta este cel mai ușor de instalat kit inteligent de alarmă și monitorizare pe care l-am testat. Îl cheamă mydlink Home Smart Security Kit… Adică ce am spus eu mai devreme.

Pe scurt și nu am să insist pe această temă, astăzi testăm un sistem de alarmă deștept, securizat, conectat în permanență la internet și implicit la smartphone-ul tău și care se instalează extrem, extrem de rapid și de simplu. Pur și simplu scanezi codul QR de pe spatele fiecărui element și îl adaugi rapid în aplicație.

Pentru început ai nevoie de Hub-ul central, cel care controlează aproape toți senzorii. Camera de supraveghere este conectată direct la WiFi și o poți folosi și fără hub.

Mai jos ai fiecare element ce face parte din kit-ul prezentat de mine. Dacă vrei alte accesorii, senzori, camera panoramică, sirena cu baterie, etc… le poți găsi căutând în magazinele online, mydlink home.

Connected Home Hub – DCH-G020 este Hub-ul central care conectează senzorii de rețeaua WiFi. Separat se găsește pe la 400 lei.

Senzor pentru ușă sau fereastră – DCH-Z110. Separat se găsește pe la 200 lei

Sirenă cu back-up opțional cu baterie – DCH-Z510. Separat se găsește pe la 250 lei în medie

Camera supraveghere de interior – DCS-935L. Separat se găsește pe la 300 lei.

Ultimele articole

Articole recomandate

65 Comments

 1. Ma intereseaza un sistem smart pentru o casa care sa functioneze dintr-o singura aplicatie , dar sa se poata conecta la el si alte accesori cum ar fi: prize, senzori de fum, senzor de inundatie, eventual usa de la garaj si altele. Daca poti sa-mi recomanzi ti-as fi recunoscator.

 2. Sunt curios daca va colabora cu usurinta si cu dispozitive de tip Google Home sau platforme precum Siri, Cortana etc.

  Ca o mica sugestie, ar fi interesant un review si la Xiaomi Mi Smart Home Kit.

 3. Vazand unele comentarii care cereau sfaturi in alegerea unor sisteme de automatizari tip „smart home” incerc sa dau un raspuns pentru cei care au in vedere un proiect cu o complexitate similara cu a Casei Buhnici. Sunt un „veteran” al sistemelor de automatizare, cu incercari mai mult sau mai putin reusite inca din 1998. Pot spune ca in acest moment nu exista un sistem „smart home” care sa se detaseze de pluton pentru „all-purpose needs”. Desigur toate sistemele au puncte tari si slabe, se adreseaza diferitelor bugete si dau solutii cat mai usor de folosit sau foarte customozabile.

  Vazand complexitatea casei Buhnici, o implementare cu sanse reale de reusita in a integra TOATE sistemele intr-o singura solutie de automatizare, cu o SINGURA aplicatie de mobil, dupa parerea mea o poate da doar un sistem profesional Crestron (si similare). Desi Crestron este un sistem vechi, cu o evolutie relativ modesta in ultimii ani, inca ramane singurul capabil sa integreze toate solutiile ultra customizate (Ex sistemul de incalzire-racire-ventilatie –
  HVAC) folosite in acest proiect. Deasemenea este singurul sistem care permite monitorizarea TUTUROR tipurilor de senzori, indiferent de standarde si producator, cu alertare in timp real (SMS, Whatsapp, etc), a evenimentelor critice si a celor cu valoare secundara pe email (exemplu statistici consum energie electrica).
  La cele de mai sus se poate adauga monitorizare video in timp real pe smartphone si alerte efractie sau prezenta, accesarea locala si la distanta a incuietorilor inteligente, monitorizare si alerte ale sistemelor critice, servere, retea, routere, acces-point-uri, pompe, presiuni, temperaturi, fum, noxe, etc. Evident ca se adauga sistemele simple, existente la toate solutiile, lumini, Audio-Video, Irigatii etc, etc.
  Un aspect foarte important este acela ca se pot implementa interfete grafice de exceptie pe tablete sau smartphone.
  Sisemul Crestron – si similare (Control4, Savant, etc) pot integra si controla practic ORICE, insa au insa un MARE, MARE dezavantaj, necesita implementarea de catre un tehnician specializat si ce este si mai rau, necesita interventia acestuia ori de cate ori se modifica ceva in casa (adauga, scoate, inlocuieste)… Este deasemenea destul de scump si destul de incompatibil cu device-urile noi care comunica pe Z-Wave, Zigbee, Wi-Fi, etc. Acestea din urma se pot integra, dar nu nativ, gen plug-and-play

  Note importanta: Nu sunt dealer si nici parte interesata in sisteme de automatizari, sunt doar un „consumator educat” cu o importanta experienta pe care pot sa o impartasesc doritorilor.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.