Saună sau ţeapă?

Vă ofer pentru lectura de seară o factură de încălzire pentru un apartament dotat cu repartitoare de costuri  în Bucureşti. Apartamentul cu trei camere al unui amic, care seamănă acum mai degrabă cu întreţinerea la o saună uscată. Atenţie la preţuri. Încă o dovadă că repartitoarele de costuri nu sunt soluţia. Asta au aflat de acum şi vecinii mei care stau cu caloriferele închise şi se bazează pe gradele care trec prin pereţi.

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

  1. Sigur perioada de facturare ( din antet ) e corecta? 10/10/2008 – 31/01/2008 ???
    Dar totusi tariful ala de citire/calcul mi se pare cam piperat …
    Bine ca nu am treaba cu asta ceva.

  2. Da este cam umflata factura de caldura. La un apartament cu 2 camere citirea si modul de calcul este diferit. Spre ex. serviciul citire (tot firma ISTA) la apartamentul meu este 2,1 ron/bucata fata de factura aceasta unde este 5,3? De ce firma ISTA face asemenea diferentieri? Poate da vreo explicatie? Nu!!
    Pana si factorul evaluare este umflat,banuiesc ca bucataria nu este imensa ca sa poata pune factorul evaluare 1,47 ? foarte mult!!( factorul evaluare este mai mare cu cat suprafata de incalzire este mai mare).
    Poate ar fi bine ca amicul tau sa le adreseze cateva intrebari celor de la ISTA.

  3. Buna, M!
    Sunt unul dintre clientii ISTA si am patit o faza asemanatoare.

    Fii, te rog, mai explicita in ce priveste intrebarile pe care trebuie sa le adresez ISTA. Sunt neinitiat intr-ale gigacalorimetrelor/ repartitoarelor. Ce trebuie sa-i intreb eu pe imbecilii astia?

    Plus ca la mine s-a intamplat o chestie ciudata. Anume: am constat ca la una din bai, desi caloriferul a fost inchis, mi-au gasit consum. Cum e posibila treaba asta?

    Merci

  4. Buna, A.L.!
    In primul rand cred ca depinde si de contractul pe care l-a incheiat asociatia ta de locatari cu firma ISTA.
    Dar tariful pentru citirea repartitoarelor cred ca ar fi trebuit sa fie la fel pentru toti bucurestenii. (nu 5,3 ca in cazul de mai sus, ci 2,1)
    Faza cu caloriferul care a inregistrat consum nu prea este posibila. Exista posibilitatea ca atunci cand a fost montat sa aiba deja un consum inregistrat(asta inainte ca ele sa fie activate).
    Dupa cum ai vazut in factura de mai sus factorul evaluare este diferit pentru fiecare incapere. Ar fi bine sa-i intrebi daca este cazul,cum fac raportarea unitatilor inregistrate de repartitor la suprafata incaperii(dormitor, baie, etc.). Oricum nu este posibil ca o bucatarie= un dormitor (ca suprafata). Si eu am un calorifer inchis, dar dupa ce l-am inchis nu a mai inregistrat nimic. Eu imi notez in fiecare luna consumul pt. fiecare calorifer(sa vad daca corespunde cu ce citeste ISTA prin unde). Inca un amanunt,inainte sa aerisesti o incapere ar fi bine sa inchizi caloriferul cu cel putin 20 minute inainte(chiar si 30 min.) asta daca nu vrei sa-ti inregistreze mai mult diferenta de temperatura dintre exterior si interior.
    Bafta!!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.