Samsung Galaxy Note 9 cu 1 TB!!! [REVIEW]

Și cu 8 GB RAM, pentru că da, are nevoie! Știu că am vorbit destul de mult despre Galaxy Note 9 însă avem și de ce. Este un telefon versatil, care în 2018 încă este acolo în top 3 alături de toate celelalte telefoane de top. Da, este unul dintre preferatele mele, și deși am zis că îl pot folosi pe post de laptop împreună cu accesoriul meu preferat, Samsung DEX, încă nu am ajuns să o fac. Nu știu de ce, poate m-am obișnuit prea mult cu un laptop, poate depind încă de ecranul acestuia, deși doar la studio sau acasă îl mai deschis, unde oricum am un monitor de dimensiuni considerabile. De aceea am introdus DEX-ul și în acest clip, poate, poate voi reuși să îmi transfer o mare parte din informații pe telefon.

Acum, nu există nici un Note 9 cu 1 TB de stocare. Maximum este de 512 GB, însă noroc că suportă și un card microSD. Așa că am pus mâna pe mouse, și am comandat de pe Amazon un card de 512 GB, cel mai mare pe care l-am putut găsi, deși producătorii de carduri ne tot arată modele de 1 TB sau mai mari, pe la târgurile de tehnologie. Cardul a venit foarte repede, doar vreo 4 zile de la comandă. Nu îmi mai rămânea decât să îl introduc în telefon și să încep să copiez pe el. Se pare însă că DEX-ul pe care îl am eu este limitat la o rețea pe cablu de 100 Mbps. Pe WiFi de 5 GHz Note-ul merge la aproximativ 400 Mbps așa că am încercat să copiem așa. Între timp am vrut să deschid și alte aplicații de transfer de fișiere dar Android-ul are o limitare în acest sens.

Singura soluție ar fi fost să îl legăm la USB-C și să umplem toată stocarea cu filme. Ineficient, mai ales că microSD-ul de 512 este limitat la o viteză de scriere de aproximativ 90 MB/s. Oricum logica este că vei umple telefonul cu informații prin WiFi sau cu înregistrări 4K de pe camera video.

Un alt experiment a fost testul de viteză AnTuTu. Am vrut să vedem dacă există vreo diferență între cei 6 GB RAM de pe Note-ul anterior și cei 8 GB RAM de pe cel actual. Nimic. Cei 2 GB în plus sunt doar pentru gestionarea stocării interne de 512 GB și evnetual a cardului extra de memorie.

Ultimele articole

Articole recomandate

16 Comments

 1. Am de o lună acest ” monstru” și pot confirma faptul a este cel mai performant smart de până acum. Mentionez ca folosesc in paralel un Mate 20 Pro și un I Phone X ! Mate 20 Pro este super rapid si se încarcă ultra repede, dar parcă Note-ul este peste !

 2. Salut George. Nu ma pot decide intre un P20 lite si P Smart 2019 (am vazut ca a aparut pe emag) si as avea nevoie de parerea ta. Multumesc anticipat si an nou fericit si plin de bucurii !

 3. Salut George!

  Aparent Android SO face pași mari către desktop. Având în vedere că acel Chromebook nu a fost un succes, probabil aceasta combinație de telefon + desktop va atrage mai multi admiratori. Îți scriu pentru că sunt curios de experiența, în această combinație, a IDE-urilor de dezvoltare a aplicațiilor mobile (ex: https://www.intellectsoft.net/blog/5-of-the-best-mobile-ides-for-android/). Majoritatea sunt momentan create pentru învățare dar poate, pe viitor, vom putea crea aplicații foarte ușor, direct pe telefon, având în vedere puterea mare de procesare.

  O alta curiozitate consta în utilizarea TeamViewer de pe telefon cu desktop. Cat de lejer pot fi îndeplinite task-urile de la birou prin telefon? De asemenea și pachetul office 365 oferă versiune de mobile iar utilizatorii acestuia pot apela, in viitor, la achiziționarea unui telefon in detrimentul unui laptop.

  Mulțumesc pentru review si keep up the good work!

 4. Salut George.
  Dintre Note 9 și Mate 20 Pro ce ai alege și care ar fi argumentele.
  Folosesc un mate 10 pro și as vrea sa îl schimb cu toate ca nu m-a dezamăgit.
  Nu sunt fan notch și de asta cam evit iPhone sau mai stau pe gânduri în a-mi achiziționa acel Mate 20 Pro, fan Huawei fiind.

 5. George, care ar fi diferentele intre note 9 exynos si note 9 snapdragon. Exista capabilitati pe snapdragon care nu functioneaza in Romania ? ma refer la conectivitate, 4g volte

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.