Categorie: GADGET

SAMSUNG GALAXY NOTE 10 – FIRST CONTACT

Toamna se numără bobocii, așa e zicala, nu? Ei bine, toamna nu a venit încă dar Samsung numără deja al zecelea telefon din seria Note. Respectând structura de lansări a seriei Galaxy S10 din primăvară, și conform zvonurilor avem exact trei modele de Galaxy Note 10, cu preturi diferite desigur. Note 10, care arată ca un S10 pentru un ochi neantrenat, Note 10 Plus care este o bestie și pentru că suntem în 2019, un Note 10 Plus cu 5G. Acesta din urmă nu e ieftin deloc, ba chiar venea bonus cu încă un Note 10 la precomanda la Verizon în Statele Unite.  Așadar, ce aduce în plus Note 10 și Note 10 Plus? Hai sa vedem! 

Cum arată Galaxy Note 10

Așa cum trebuie, poate chiar mai colorat decât de așteptai. Vine pe turcoaz, pe o combinație de culori deschise, albastru metalic, alb și negru. Probabil vor mai fi și alte variante în viitorul apropiat. În rest, arată cam ca un S10, puțin mai mare, atât cel de 6.3 inci cât și Note 10 Plus. Îmi place, mai ales Note 10 care are doar 169 de grame, e ușor de ținut în mână datorită marginilor foarte reduse și deși îmi doresc telefoane extrem de rapide, parcă acesta e mai pe gustul meu. Până acum

Ecranul lui Galaxy Note 10

E mare… din toate punctele de vedere. Este certificat HDR10 deci experiența de Netflix va fi excelentă și are rezoluții diferite pe cele două modele. Un FHD+ pe Note 10 și un WQHD pe Note 10 Plus. Era nevoie de o diferențiere pentru că nu aveai nevoie de atât de mulți pixeli pe cel mic. Pur și simplu sunt imposibil de distins chiar și pentru cineva cu o vedere foarte bună. Ecranul lui Note 10 Plus însă este chiar 3K, 1440×304 pixeli.

Ce camere are Galaxy Note 10

Cam aceleași ca și până acum, același senzor de 12 megapixeli folosit atât pentru camera principală cât și pentru cea de zoom 2X. Apoi mai avem una de 16 Megapixeli pentru UltraWide și un senzor TOF care lipsește de pe Note 10. E doar pe Note 10 Plus.

Camera frontală este o picătură în ecranul superb și mie îmi convine. Este cel mai mic notch sau ecupare pentru cameră de pe un telefon de până acum, și este aceeași pe ambele modele. Decuparea fundalului pentru modul portret se face din software. Se pare că nu era neapărată nevoie de o a doua cameră și pe față pentru asta.

Cât de rapid este Galaxy Note 10

Atât cât trebuie să fie acolo în vârful topului pentru că folosește ori Qualcomm Snapdragon 855 Pro ori alternativa de la Exynos, care va ajunge cel mai sigur la noi. 12 GB RAM pe Note 10 Plus și doar 8 GB RAM pe Note 10. Sunt însă suficienți pentru că sistemul de operare este mai bine optimizat ca oricând.

Cât costă Note 10 și Note 10 Plus

Prețul pentru Note 10 simplu, adică cel mic cu 4G LTE începe de la 949 Euro și de la 1049 Euro pentru varianta 5G.

Prețul pentru Note 10 Plus începe de la 1099 Euro pentru 4G LTE și 1299 Euro pentru cel cu modem 5G.

Huse, carcase, încărcătoare pentru Samsung Galaxy Note 10 și Note 10 Plus găsești la partenerii noștri pe GSMnet.ro.

GALERIE FOTO SAMSUNG GALAXY NOTE 10 PLUS