Să fie cât mai multă lumină, acum și în VR!

Mă știți cred, vreau cât mai multă lumină naturală și am spus asta de foarte multe ori. Mai ales după ce am început documentarea pentru #casabuhnici și am înțeles cu adevărat cât de importantă este lumina naturală pentru creierul uman.

Așadar, dacă te gândești să construiești o casă îți recomand să pui două ferestre acolo unde deja plănuisei să montezi doar una. Sau una mai mare, așa de 2×3 metri în sufragerie :)

Mai apoi, când ajungi la mansardă pregătește și acel spațiu pentru locuit. Nu e nimic mai frumos pentru cei mici să adoarmă uitându-se la stele sau urmărind ploaia și ninsoarea din pat. Ariana este privilegiată în acest sens, și mie mi-ar fi plăcut să am două ferestre mari pe tavanul din dormitor.

Ce vreau să îți spun de fapt este că am testat aplicația MyDaylight pe care o găsești gratuit în magazinul de aplicații Android dar și pentru iPhone

Și este chiar mult mai deșteaptă decât gredeam. Îi poți da dimensiunile camerei, înclinația acoperișului și poți alege imediat dimensiunile ferestrelor de care ai nevoie pentru acea cameră. La prima vedere pare o chestie foarte simplă, însă, în funcție de locația ta pe glob, de poziționarea construcției îți va arăta cum intră lumina în cameră la orice oră din zi. Aceasta este partea frumoasă.

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.