Categorie: GADGET

REVIEW – LG 49SJ810V – Aceleași culori din orice unghi

Multe din televizoarele pe care le găsești în magazine suferă de aceeași problemă, dacă te uiți din altă poziție decât din centrul lui, se schimbă dramatic culorile. Bine, asta dacă nu vorbim de jucăriile care costă cât o mașină nouă, mă refer aici la cele mai ieftine, până în 1000 de euro.

Sufrageriile românești nu sunt cele mai încăpătoare și de multe ori poziția canapelei nu este exact în fața televizorului. Unde mai pui că ți-ai dori ca toată familia să aibă aceeași experiență de vizionare ca tine, dacă tu stai fix pe centru, adică “the sweet spot”. Există și studii pe tema asta, care spun că mai mult de 50% din cumpărători nu îl poziționează simetric cu canapeaua.

LG a rezolvat această problemă cu o tehnologie numită NanoCell. Nu o să intru în foarte multe detalii tehnice, dar este un strat aplicat la crearea panoului, care nu permite pixelilor să difuzeze lumina în toate părțile. Așa se păstrează culorile aproape de 100%, chiar și când te uiți dintr-un unghi de 90 de grade.

Acest LG 49SJ810V vine cu această tehnologie și este un SmartTV din cea mai nouă generație cu rezoluție UHD/4K. Vine cu WebOS 3.5, despre care se spune că este cel mai sigur sistem de operare pentru televizoare, pentru că nu permite accesul la nivel de fișiere și nu se pot instala aplicații remote, sau nu se pot extrage date din acesta.

Este rapid, fluid, suportă aproape orice format de video și audio, chiar și de pe un stick USB și la capitolul conectică nu îi lipsește nimic. Nici măcar ieșirea de audio digitală la care poți conecta acel TellyWoofy, subwoofer-ul dedicat pe care îl poți achiziționa separat.

În cutie vei găsi desigur și noul MagicRemote, telecomanda de tip air-mouse care are și toate butoanele pe ea. Nu mai ai nevoie așadar de două telecomenzi diferite. Tot foarte bună rămâne și recunoașterea vocală. Poți căuta atât în YouTube cât și pe internet cu ajutorul acesteia și da, funcționează excelent în limba română. Stai cu ochii pe el pentru că va intra și acesta la Black Friday, așa mi-au spus cei de la LG.

Vizionare plăcută și dă-i un share să îl vadă și prietenii tăi dacă ți-a plăcut. Apropo, te-ai înscris la Giveaway? Am un iPhone 8 și un Galaxy Note 8 de dat. Le vrei? Intră aici: GIVEAWAY

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 60fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 60fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.