Categorie: GADGET

REVIEW – Cum să transformi un laptop vechi într-unul nou

Răspunsul la această întrebare este pentru mulți destul de simplu: Cumperi un laptop nou! Răspunsul meu diferă puțin. Știi că nu îți recomand cel mai scump smartphone doar pentru că este mai nou, ci chiar spun de multe ori, dacă ai un telefon de anul trecut și încă merge bine, mai ține-l. E bun. La fel și cu un laptop, dacă stai doar pe internet și te uiți la filme, mai ține-l. Dar dacă vrei să îl faci mai rapid, soluția este una singură, un SSD.

Astăzi îi fac upgrade laptop-ului lui Ursu, care chiar nu se plânge că îi merge greu computerul. Dar acum, după ce am așteptat mai bine de cinci minute să pornească și să pot deschide un clip pe YouTube (și tot nu am reușit), nu i-aș reproșa nimic. Pierde mai bine de o oră și jumătate în fiecare lună ca să aștepte să își poată folosi laptop-ul. Îți dai seama câte poți face într-o oră și jumătate? Câte clipuri poți viziona și verifica sau câte texte poți scrie? Bine, poate nu prea multe pentru că de obicei în timp ce laptop-ul își face siesta Ursu își face cafeaua. Oricum HDD-ul din laptop-ul lui dă semne că ar ceda în orice moment. Are deja 4 ani de lucru zi de zi.

În fine, am căutat să îi fac upgrade cât mai ieftin. Și am ajuns la un SSD de la SanDisk, un SSD Plus cum îi spun ei. Este un model mai accesibil ca preț, chiar dacă în ultima vreme prețurile au crescut chiar și cu 30% la aceste componente (Google și Facebook sunt de vină, cumpără SSD-uri cu camionul). În concluzie, pentru un laptop a cărui valoare nu depășește probabil 1500 de lei, nu merită să cumperi un SSD de 960 GB, tot la 1500 lei. Înțelegi ce îți zic.