Categorie: GADGET

REVIEW – Cel mai bun OLED de la Panasonic

Pe care l-am testat până acum. Știu, există și altele mai bune și mai scumpe, însă acesta mi-a atras atenția pentru că se situează acolo ”în zona optimă de preț”. Adică sub 10.000 de lei. Știu, nu este o sumă modică pentru un televizor, însă pentru 55 de inci este un preț corect. Îmi aduc bine aminte că acum zece ani un panou OLED de 20 de inci costa vreo 10.000 de dolari și se producea în serie limitată. Tehnologia avansează rapid, prețurile scad și mai rapid, iar anul 2018 promite deja mult în această direcție.

Panasonic 55EZ950 îl cheamă și cel pe care îl avem noi pe masa de review este de 55 de inci. Adică aproape 140 de centimetri în diagonală. Și mi se pare mic. Poate că am văzut prea multe OLED-uri deja și mă încântă atât de mult calitatea imaginii încât vreau unul mai mare. 77 de inci ar fi pe placul meu, cu cât mai mare cu atât mai bine.

Despre partea de Smart TV nu am prea multe de spus. Are tot ce ai avea nevoie, la nivel de bază. Aplicații de streaming pentru cele mai populare servicii de filme, fără HBO GO. Și nu este vina lor. Streaming pentru muzică, jocuri și chiar alte aplicații care dacă mă întrebi pe mine vor rămâne mult și bine în magazinul de aplicații. Așadar, YouTube, Amazon Prime Video, Netflix și funcția de Google Cast pentru orice telefon cu Android sunt singurele de care ai nevoie.

La sunet deja am ridicat o sprânceană. Stă bine, se aude tare, mai puternic decât celelalte televizoare testate anul acesta, dar tot are nevoie de o pereche de boxe separate ca să te bucuri de o experiență completă. Sau măcar un soundbar cu subwoofer.

Imaginea este cea care te dă pe spate. Panasonic spune că are o relație strânsă cu producătorii de filme de la Hollywood iar asta se vede. Panoul OLED este de generație nouă, și este corect calibrat ca să afișeze cele mai puternice și cele mai vii culori din câte am văzut până acum pe un televizor.

Nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Încă un lucru, am observat că unii se plâng că videoclipurile noastre se văd sacadat, mai ales de când am trecut la 4K 50fps. Ne pare rău, dar cel mai probabil este conexiunea de internet sau computerul de pe care vă uitați. Încercați să treceți clipul la 1080p 50fps și lăsați-mi un comentariu dacă se mai întâmplă acest lucru.