Categorie: GADGET

Primul televizor 8K OLED de la LG!

Aș putea să spun simplu: Primul televizor OLED 8K din lume pentru că LG este unul dintre puținii dacă nu singurii producători de panouri OLED din lume. Dar nu știu ce se întâmplă în China în acest moment. Cert este că, la o diagonală de peste doi metri, și o rezoluție de 7680×4320 de pixeli, mai exact peste 32 de megappixeli dacă vorbim de fotografie, acesta este cel mai spectaculos televizor pe care l-am văzut până acum.

Da, are 88 de inci în diagonală, adică 223 de centimetri, și imaginile care rulează acum pe el sunt parcă ”dintr-un alt film”.  Îmi doream să văd așa ceva încă de acum doi ani, de când am trecut complet la filmare 4K, însă realizez că momentan tehnologia avansează însă va mai dura puțin până când va fi disponibilă la nivel comercial.

Pe scurt, este spectaculos să vezi filmări la 32 de Megapixeli, însă sunt probabil zece companii pe lumea asta în stare să livreze un astfel de conținut.

Rămân deocamdată la 4K, și îți recomand și ție să faci un upgrade la un televizor 4K pe care îl vei folosi liniștit timp de cel puțin cinci ani de acum încolo, deși se pare că rezoluția de 8K nu mai este doar un vis îndepărtat.