Primul televizor 8K OLED de la LG!

Aș putea să spun simplu: Primul televizor OLED 8K din lume pentru că LG este unul dintre puținii dacă nu singurii producători de panouri OLED din lume. Dar nu știu ce se întâmplă în China în acest moment. Cert este că, la o diagonală de peste doi metri, și o rezoluție de 7680×4320 de pixeli, mai exact peste 32 de megappixeli dacă vorbim de fotografie, acesta este cel mai spectaculos televizor pe care l-am văzut până acum.

Da, are 88 de inci în diagonală, adică 223 de centimetri, și imaginile care rulează acum pe el sunt parcă ”dintr-un alt film”.  Îmi doream să văd așa ceva încă de acum doi ani, de când am trecut complet la filmare 4K, însă realizez că momentan tehnologia avansează însă va mai dura puțin până când va fi disponibilă la nivel comercial.

Pe scurt, este spectaculos să vezi filmări la 32 de Megapixeli, însă sunt probabil zece companii pe lumea asta în stare să livreze un astfel de conținut.

Rămân deocamdată la 4K, și îți recomand și ție să faci un upgrade la un televizor 4K pe care îl vei folosi liniștit timp de cel puțin cinci ani de acum încolo, deși se pare că rezoluția de 8K nu mai este doar un vis îndepărtat.

Ultimele articole

Articole recomandate

7 Comments

 1. Fiind posesorul unui OLED de peste 2 ani pot confirma calitatea deosebita a imaginilor in 4k la 55″ deci 8K la 83″ arata si mai bine.
  Rezolutia ecranelor TV a crescut exponential in ultimii 10 ani, ma astept sa vedem 32 k la 200″ in 10 ani. Cu noile solutii de postprocesare calitatea imaginilor SD sau HD ready transmise pe canalele gratuite creste.
  Privind in viitor, vom avea probabil in 25 – 30 de ani si tapetul – TV care poate sa-ti acopere un perete la o rezolutie rezonabila, ruleaza non stop si este durabil. Prevad ca industria de constructii se va adapta rapid si ferestrele vor incepe sa dispara la locuintele ieftine…

 2. Salut
  As vrea sa rulez pe un ecran un slider cu cateva poze pt reclama
  Am gasit cateva variante, dar nu sunt mulțumit si poate stiti voi ceva mai bun.
  1. Rama foto – piața pt acest domeniu este foarte slabă iar calitatea lasa mult de dorit

  2. Tv – dezavantajul ar fii ca tv-ul se închide automat dupa 4 ore si nu poate fii comutat din modul landscape in modul portret. Stiu ca monitoarele se pot comuta, dar nu stiu daca ruleaza fara o sursa, doar cu usb.
  Astept ajutorul vostru!
  Multumesc!

 3. Salut
  Vreau sa rulez pe un ecran slider cu cateva poze non stop (reclama)
  Am gasit 2 variante pana acum, dar mai vreau si alte pareri.
  1. Rama foto: piata si calitatea acestor produse este in urma cu 5 ani

  2. Tv: are acea functie de oprire dupa 4 ore care nu stiu daca se poate opri la toate modelele

  3. Monitor: am vazut ca unele modele suporta si usb, nu am testat si nu gasesc in ce magazin as putea testa daca monitorul poate citi usb-ul si daca are functie de slider

  Dintre toate 3 momentan as prefera monitorul daca poate citi usb.
  Astept raspunsul vostru!
  Multumesc!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.