Acestea sunt toate ”sculele” de sunet pe care le folosim

Poți să o denumeși aparatură, instrumente, dispozitive, sau oricum vrei tu ca să sune mai frumos. Adevărul este că atunci când faci o investiție, te gândești la ea ca la o ”sculă” pe care o folosești zi de zi, ca să îți aducă un beneficiu.

Sunt două reguli după care mă ghidez zi de zi în crearea de conținut, prima este să faci tot ce poți cu aparatul sau cu telefonul pe care îl ai la tine. Așa au luat naștere vlog-uri, mai ales din statele unite, care sunt filmate cu telefonul. Pentru că asta aveam în buzunar la acel moment și chiar voiam să vorbesc despre acel subiect.

A doua regulă, pe care am neglijat-o puțin în utlima vreme, în aventura de a găsi ”scula” perfectă pentru sunet, este desigur sunetul. Din punct de vedere impact, este mai important decât calitatea video-ului. O regulă simplă este, dacă video-ul se va vedea mai prost dar se aude bine îl vei urmări. Dacă se vede bine însă se aude prost, vei da skip și vei trece la următorul.

Am adus așadar pe masa de review toată aparatura din studio pe care o folosim ca să înregistrăm sunetul. Nu mai folosesc de cel puțin cinci ani microfonul integrat al camerei video. Poate doar pentru sincronizarea sunetului înregistrat cu altă sursă. Nici o cameră foto sau video nu va avea un microfon de calitate integrat. Lavaliere, microfoane dedicate pentru interviu, microfoane de pus pe cameră, recordere mici, mari, portabile sau mai puțin portabile. Pe toate le-am încercat. Chiar și acele lavaliere ieftine de nouă dolari din China.

Îți povestesc așadar, împreună cu Radu, în clipul de mai jos ce aparatură să folosești pentru audio, dacă cumva vrei să devii vlogger. Sau poate vrei să faci un Podcast, mă bate și pe mine gândul să știi :)

Ultimele articole

Articole recomandate

3 Comments

  1. Salut buhnicii un prieten de al meu își compara telefonul lui cu al meu… Telefonul lui este Huawei Y6 2018 și al meu Huawei p20 lite.. Îmi poți zice care este cel mai bun și ce calități are Huawei p20 lite în plus…

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.