Categorie: GADGET

POCOPHONE F1 – ÎN SFÂRȘIT UN REVIEW!!

L-am cumpărat până la urmă. Sunt cred undeva la 2000 de comentarii prin care l-ați cerut la test, și nu am putut rezista ”tentației” mai ales că încă vă interesează acest telefon și la un an după lansarea lui. Mi se pare corect având în vede că a mai scăzut puțin prețul la el și devine din ce în ce mai interesant. Pe scurt, pentru cei care nu știu ce este Pocophone, este probabil cel mai ieftin telefon potent pe care te poți juca.

E puțin ciudat să vezi o platformă hardware de Galaxy Note 8 într-un telefon care costă de nou 1300 și ceva de lei. Asta se întâmplă probabil pentru că Xiaomi a vrut să arate că se poate construi un telefon performan cu bani puțini, deși nu sunt sigur că nu a ieșit undeva ”pe zero” cu acest produs. Adică nu a avut profit. Ei știu mai bine. E o problemă delicată și pentru ceilalți producători care poate nu vor să renunțe la profit la una din seria lor de telefoane.

Acum, Pocophone nu este construit cu cele mai premium materiale, e din policarbonat și cu finisaje mai puțin elegante. Are o ramă a ecranului ceva mai groasă și mai vizibilă, și un notch similar cu al lui iPhone X. De acolo s-au și inspirat cu siguranță. Ce contează este că e motorizat de un procesor Snapdragon 845, 6 GB RAM, o stocare foarte rapidă ca a telefoanelor de tip din 2018, de 64 sau 128 de GB și un ecran puțin peste 6 inci, cu o rezoluție puțin peste FullHD. În teorie, un pachet complet pentru orice pasionat de jocuri cu grafică bună. Hai să vedem și cum se comportă la acest capitol.