Categorie: GADGET

Nu aprob IGTV! – Video pe verticală, serios?

Da, fac clipuri pe YouTube de 10 ani și e normal să fiu părtinitor cu această platformă. Nu prentru ”banii de la YouTube” care sunt nimic pe lângă efortul și investiția de timp și de bani pe care o aduc eu ca să realizez aceste clipuri. În primul rând ochii noștri sunt pe orizontală. De mai bine de 100 de ani video este pe orizontală din același motiv!

Există și alte platforme de video și sunt de acord cu acest lucru însă până acum nu am văzut un concurent serios pentru YouTube și pentru ce oferă el.

Instagram TV își dorește acest titlu, de concurent serios pentru YouTube și este și reacția lui facebook la faptul că video-ul nu a prins atât de bine, pe Facebook.

Unul dintre motivele serioase este și arhitectura și infrastructura lui Facebook care nu suportă o cantitate de video atât de mare, așa cum o face YouTube. Și este normal, nu a fost construit pentru asta ci pentru chat, poze și inimioare. Un fel de Hi5 dar ceva mai apropiat de zilele noastre.

Pe verticală era doar Yahoo Messenger, care nu conținea video și despre care am auzit că a fost închis complet de curând. Dar nu despre asta e vorba. IGTV există și după câteva ore bune de controverse în redacție am decis că vom încerca să îl folosim și noi. Asta nu înseamnă că vom crea doar conținut pentru el, pentru noi este important doar 16:9, formatul oricărui televizor LCD de pe lumea asta și sunt sigur că vom rămâne la el fără doar și poate.

Dar, o mare parte din publicul nostru se află și pe Instagram și nu ne dorim să îl ignorăm. Așadar, pentru cea mai bună experiență de vizionare haideți totuși pe YouTube, adică în video-ul de mai jos!