Nu aprob IGTV! – Video pe verticală, serios?

Da, fac clipuri pe YouTube de 10 ani și e normal să fiu părtinitor cu această platformă. Nu prentru ”banii de la YouTube” care sunt nimic pe lângă efortul și investiția de timp și de bani pe care o aduc eu ca să realizez aceste clipuri. În primul rând ochii noștri sunt pe orizontală. De mai bine de 100 de ani video este pe orizontală din același motiv!

Există și alte platforme de video și sunt de acord cu acest lucru însă până acum nu am văzut un concurent serios pentru YouTube și pentru ce oferă el.

Instagram TV își dorește acest titlu, de concurent serios pentru YouTube și este și reacția lui facebook la faptul că video-ul nu a prins atât de bine, pe Facebook.

Unul dintre motivele serioase este și arhitectura și infrastructura lui Facebook care nu suportă o cantitate de video atât de mare, așa cum o face YouTube. Și este normal, nu a fost construit pentru asta ci pentru chat, poze și inimioare. Un fel de Hi5 dar ceva mai apropiat de zilele noastre.

Pe verticală era doar Yahoo Messenger, care nu conținea video și despre care am auzit că a fost închis complet de curând. Dar nu despre asta e vorba. IGTV există și după câteva ore bune de controverse în redacție am decis că vom încerca să îl folosim și noi. Asta nu înseamnă că vom crea doar conținut pentru el, pentru noi este important doar 16:9, formatul oricărui televizor LCD de pe lumea asta și sunt sigur că vom rămâne la el fără doar și poate.

Dar, o mare parte din publicul nostru se află și pe Instagram și nu ne dorim să îl ignorăm. Așadar, pentru cea mai bună experiență de vizionare haideți totuși pe YouTube, adică în video-ul de mai jos!

Ultimele articole

Articole recomandate

9 Comments

  1. Bine punctat! Cred ca lenea unora devine o obsesie pentru toata lumea. Eu unul n-o sa ma uit niciodata la materiale video pe verticala, nu e in direa lucrurilor… Pana la urma se va trece la formatul 1:1 ca sa multumeasca pe toata lumea :)

  2. Bine punctat! Cred ca lenea unora devine o obsesie pentru toata lumea. Eu unul n-o sa ma uit niciodata la materiale video pe verticala, nu e in direa lucrurilor… Pana la urma se va trece la formatul 1:1 ca sa multumeasca pe toata lumea :)

  3. E-mail-urile sau stirle le citesc pe verticala. Youtube, filme mi se pare normal sa vad in format 16/9 sau mai actual 19.5/9 ( LG G7 ). Cum ar fi sa-l vad pe Han Solo si al lui Soimul Mileniului alungiti in sus??!

  4. Ai dreptate, o să aibă oarecare succes, dar nu va depăși YouTube. Cum ar fi sa o vedem pe Beyonce în videoclipuri , fara dansatoare, fara backgrounduri, sau videoclipuri ale unor artiști care nu mai sunt printre noi, ca Michael Jackson, Elvis, Amy Winehouse , remasterizate pe verticalà ! No F . Way ! Vã salut și va apreciez! Mihai.

  5. Salut George!
    Stiu ca adeseori esti intrebat ce telefon este mai bun dintre X si Y DAR eu tin duar sa te intreb daca mai merita sa iau un S7edge nou auriu la 2000 lei ?

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.