Categorie: GADGET

NOKIA 9 CU 5 CAMERE ȘI 80 DE MEGAPIXELI

În total are 80 de Megapixeli, am putea spune și așa dacă numărăm și camera de pe față.  Nokia 9 PureView are cinci camere doar pe spate, dacă nu o numărăm pe cea de tip TOF (Time Of Flight) cum fac alți producători din industrie. Iar cei 80 de Megapixeli sunt doar dacă îi adunăm pe toți și doar la nivel teoretic pentru că practic, Nokia 9 folosește toate cele cinci camere de 12 Megapixeli fiecare, pentru aproape fiecare fotografie. Practic suprapune imaginile preluate de pe cele cinci camere pentru a obține o rezoluție mai bună, o definiție mai bună și un nivel de culoare mai bun.

Singurul mod în care folosește mai puțin de cinci camere, adică doar pe cele alb-negru este acela când faci o fotografie alb-negru. În rest software-ul pune umărul la treabă și face procesarea imaginilor preluate de cei cinci senzori. Am obosit să le mai spun cinci camere. Apropo de software, nu e cel mai rapid. Poți să stai lângă telefon și 15 secunde până procesează el pozele, și le transformă în fotografii. Mai mult chiar dacă faci poze în format RAW, bune doar dacă vrei să le editezi pe computer.

Și totuși, hardware-ul nu este chiar slab. Ba chiar e mai rapid decât era Snapdragon 845 la momentul lansării lui. Mă refer la procesor. Chiar și așa, mai e nevoie ca cei de la HDM să mai strângă puțin șuruburile la acest telefon pentru că promite mult. Chiar foarte mult dacă luăm în calcul prețul de 3000 de lei la care se va găsi la liber la noi în țară.

Apropo, nu uita să te înscrii la GIVEAWAY-ul de 800.000 de abonați, aici: GIVEAWAY 800.00 ABONAȚI. Asta dacă vrei un Samsung Galaxy S10 nou nouț.