NOKIA 9 CU 5 CAMERE ȘI 80 DE MEGAPIXELI

În total are 80 de Megapixeli, am putea spune și așa dacă numărăm și camera de pe față.  Nokia 9 PureView are cinci camere doar pe spate, dacă nu o numărăm pe cea de tip TOF (Time Of Flight) cum fac alți producători din industrie. Iar cei 80 de Megapixeli sunt doar dacă îi adunăm pe toți și doar la nivel teoretic pentru că practic, Nokia 9 folosește toate cele cinci camere de 12 Megapixeli fiecare, pentru aproape fiecare fotografie. Practic suprapune imaginile preluate de pe cele cinci camere pentru a obține o rezoluție mai bună, o definiție mai bună și un nivel de culoare mai bun.

Singurul mod în care folosește mai puțin de cinci camere, adică doar pe cele alb-negru este acela când faci o fotografie alb-negru. În rest software-ul pune umărul la treabă și face procesarea imaginilor preluate de cei cinci senzori. Am obosit să le mai spun cinci camere. Apropo de software, nu e cel mai rapid. Poți să stai lângă telefon și 15 secunde până procesează el pozele, și le transformă în fotografii. Mai mult chiar dacă faci poze în format RAW, bune doar dacă vrei să le editezi pe computer.

Și totuși, hardware-ul nu este chiar slab. Ba chiar e mai rapid decât era Snapdragon 845 la momentul lansării lui. Mă refer la procesor. Chiar și așa, mai e nevoie ca cei de la HDM să mai strângă puțin șuruburile la acest telefon pentru că promite mult. Chiar foarte mult dacă luăm în calcul prețul de 3000 de lei la care se va găsi la liber la noi în țară.

Apropo, nu uita să te înscrii la GIVEAWAY-ul de 800.000 de abonați, aici: GIVEAWAY 800.00 ABONAȚI. Asta dacă vrei un Samsung Galaxy S10 nou nouț.

Ultimele articole

Articole recomandate

5 Comments

  1. Salut George, ai uitat de galeria de fotografii, despre care povesteai in video, sau nu o vad eu.
    Apropo puteti face un comparativ intre fotografii (spate + selfie in lumina buna și lumina scăzută), cu cele 4 telefoane din clip daca tot le aveți in posesie.Cred ca ar fi foarte interesant și sa le postați fara nume, sa fie votate de oameni, apoi dezvăluiți numele dupa 1 zi . Spor!

  2. Recunosc, nu am fost foarte atent la materialul video. Dar in cel scris, spuneți că are 5 camere de cate 12 MP. „Nokia 9 folosește toate cele cinci camere de 12 Megapixeli fiecare, pentru aproape fiecare fotografie”. Si tot dumneavoastră, spuneți că însumate fac 80 MP. La prima vedere dă cu rest, iar cititorul tinde să-și piardă subit, interesul pentru articol.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.