Adevărul despre Articolul 13 – #IGDLCC E012 #PODCAST

Ce este articolul 13? Dacă ești pe internet de ceva vreme probabil ai auzit de acest articol 13, cel care ”va distruge creatorii de conținut”! Sau cel puțin așa spune toată lumea pe internet, acolo de unde ne luăm și noi informații. Așa cum știi, sau vei știi de acum încolo, la acest podcast aducem oameni mai deștepți decât noi, pe subiectul pe care îl discutăm. Doar așa învățăm și noi mai multe și vă putem oferi și vouă cea mai bună informație despre toate lucrurile pe care le vorbim aici.

Andrei Hâncu este avocat specializat pe drepturi de autor, și momentan este cel mai bine documentat om care ne poate vorbi despre infamul articol 13, cel care ne va afecta în mod direct sau indirect crearea și monetizarea conținutului pe internet. Și mă refer aici la tot, text, audio, dar mai ales video, pentru că acolo este pariul pentru următorii 10 ani. Cel puțin. Nu degeaba investește până și Apple atât în oameni cât și în echipamente și studiouri de producție.

 

Ultimele articole

Articole recomandate

6 Comments

 1. Intrebarea ar fi pentru avocat…de 5 ani locuiesc in UK si de 1an YouTube a lansat YouTube Premium si YouTube Music si platesc abonament pentru ele(9.99£ YouTube Music +1.99£ YouTube premium)
  Eu voi fi afectat de acest articol?(chiar daca platesc pentru acest continut)

 2. Eu cred că va fi foarte simplu, nu știu dacă mai are cineva ideea asta dar eu așa aș face și te rog să o propui mai departe dacă o apreciezi.
  Tu esti un creator, ai nevoie in continutul tau de material al unui autor sau al mai multora, pe care îl iei de pe Youtube, de exemplu.
  Încarci materialul și platforma îl supune content filter-ului, constată că ai material de lungimea x de la autorul A, de lungimea y de la autorul B, etc. Iți alocă pentru fiecare bucată de material preluat câte o etichetă/Cod și îți spune: vrei să urci, ai de plată atâta pentru fiecare etichetă/Cod și în total atât. Dacă nu accepți se elimină materialul pentru care nu ai acceptat să plătești sau toată creația dacă preluarea pe care nu accepți să o plătești este peste x%. Dacă accepți plătești sau ti se reține din valoarea produsă de tine cu aceea creație.
  Cred ca tehnologic este posibil odata ce se poate content filter.
  Vă doresc succes si in continuare.
  O seară bună

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.