Categorie: GADGET

HUAWEI P20 PRO – ”Hai cu review-ul, George!”

Proaspăt lansat, mega cerut, gata! Am venit cu review și unboxing, așa cum v-am obișnuit. A trebuit să îl testăm așa cum merita pentru că este un pas în față destul de mare de la P10, pe un format similar și destul de ușor de ținut în mână. La celelalte capitole însă excelează. Performanțele le împrumută de la Mate 10 Pro însă camera este mai bună. Și parcă e mai mic, și poate chiar puțin mai ușor și mai subțire.

Interesantă abordare pentru Huawei, practic acest P20 Pro este acum flagship-ul producătorului. Da, știu, seria Mate este mai mult pentru business și productivitate, însă cine spune că în mediul de business nu ai nevoie de o cameră foarte bună? (Oricine altcineva decât Blackberry vă rog).

Așadar, P20 Pro pe scurt are un octa-core Kirin 970, 6 GB RAM, 128 GB stocare și cel mai rapid LTE și WiFi de pe piață. Chiar și cel mai agresiv pentru că vede toate rețelele și întotdeauna o alege pe cea mai rapidă.

Camera, pardon, camerele, patru la număr dacă nu o ignorăm pe cea din față, însumează 92 de Megapixeli și funcționează cam așa:

  • 24 Megapixeli pentru camera din față, cu multe efecte, clară, curată, cu înfrumusețare desigur, și filmează doar 720p… (te rog Huawei, un update mic acolo?)
  • 40 Megapixeli numără una din camerele de pe spate, aia singurică, și este color
  • 20 Megapixeli are următoarea, cea din mijloc și este alb negru, ajută la stabilizare, bokeh și alte funcții
  • 8 Megapixeli cea din urmă, pentru că vine cu zoom optic 3X. Și digital 5X. Adică foarte mult și foarte bine, este stabilizată electronic

Toate aceste camere, în special cele de pe spate lucrează împreună dacă le permiți, și împreună cu procesorul de imagine analizează la ce vrei să faci poză. Un sandviș, un iepure, un coleg, o bicicletă sau o sticlă de vin. Apoi, automat ”îmbunătățește” fotografia. Așadar, la mâncare lucrează la balansul de alb și la contrast, la o fotografie cu cerul adaugă  mai mult ”albastru de Voroneț” dacă vede frunze le face verzi cum nu ai văzut vreodată o salată. Și tot așa.

GALERIE IMAGINI HUAWEI P20 PRO