#casabuhnici – Cum am trecut peste iarnă

 


Mulți dintre voi m-ați întrebat cum este #casabuhnici acum ce am reușit să ne mutăm cu totul în ea. Chiar înainte de Crăciun am reușit performanța, deși încă mai avem lucrușoare cărora nu le-am găsit încă locul în casă.

Peripeții majore nu am avut până acum, înafară de sistemul de apă care se oprește când vrea el și trebuie repornit din aplicație, nu a fost mare deranj. Deși presimt că va trebui să schimb acel sistem de protecție că parcă dă cam multe erori.

Căldură a fost din belșug, așa a fost proiectată și construită. Ba chiar dacă era soare afară opream încălzirea complet. Ferestrele sunt mari și orientate să prindă cât mai mult soare. Ba chiar de Crăciun, cu toată familia a trebuit să ies afară să curățăm aleea pentru că ne-am încălzit prea tare. A fost un exercițiu fizic pe care l-am făcut cu drag, împreună cu tata.

Primăvara ne-a luat puțin prin surprindere, mai ales din punct de vedere căldură. Am ajuns să deschidem chiar și geamurile pentru a reuși să scădem temperatura menținută în casă de pe timpul iernii. Da, așa de complicat este cu o casă pasivă. Vă explic mai pe larg în clipul de mai jos, vizionare plăcută.

Ultimele articole

Articole recomandate

26 Comments

 1. Felicitări pentru realizarea casei pasive premium, câteva in lume am înțeles. Pe mp ai reușit sa te încadrezi in 700€ la cheie? Fără lucrurile fancy, doar partea funcțională. CLT-ul cu tot cu transport difera mult fata de soluția clasica din România, structura beton + pereți cărămida?

  Mulțumesc anticipat.

 2. Esti un exemplu de urmat pentru toti cei care isi doresc sa-si construiasca o casa. Imi doresc sa-ti urmez sfaturile pentru casa pe care o sa mi-o construiesc. Astept cu interes urmatoare clipuri si articole pe care le vei posta!

 3. Salut George,
  doresc sa stiu cum e cu degivrarea pe zona pietonala, ca deasupra ai pavaj din piatra cubica, face fata? eu am instalat sub gresie pe terasa un sistem Danfoss, 3000 watti. Astept sa cada zapada ca azi am pus tabloul in functiune. Si dupa doua ore de mers nu am simtit sa incalzeasca gresia decat poate foarte foarte putin, dar atat de insesisabil incat mi-e ca mi se pare. Cablul e cald in jgheabul de drenare al apei, doar ca gresia dureaza si eram curios sa stiu cat de multumit esti mai ales ca la tine piatra e destul de groasa.

 4. Bună ziua și vă mulțumesc pentru informații.

  Ați putea spune vă rog sau să-mi dați un link prin care să pot să apreciez cu precizie relativ mare cât ați consumat pentru încălzire și cât pentru celelalte ”aparate” electrice. Ideal ar fi în kWh.

  Apreciez munca dumneavoastră și impactul ei asupra celorlalți.

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.