”HÂRTIE” DE LA HUAWEI?

Prima dată când am văzut acest gadget la MWC22 am zis că nu poate fi adevărat. De la un ecran ce poate afișa miliarde de culori cu rată de refresh de 120 Hz sau mai mult, la doar 256 de nuanțe de gri și un refresh de o singură dată atunci când îl atingi.. Acesta este Huawei MatePad Paper, o tabletă în toată regula, cu WiFi, Bluetooth și chiar conectivitate 4G, însă îi lipsește cel mai important element al unui gadget modern, un ecran excepțional. Cel puțin așa am crezut la început, însă după 30 de minute de utilizare cred că am înțeles atracția față de el.

În primul rând nu poți să te bucuri de nici un clip de pe YouTube ori de pe social media. Poți instala aplicațiile, însă sunt aproape inutile la un refresh de minim o secundă. Apoi, faptul că e alb-negru nu îți obosește privirea deloc. Poți să citești câte sute de cărți vrei pe el și tot nu vei avea senzația enervantă că trebuie să te freci la ochi după câteva ore. Are difuzoare bune, dar nu pentru muzică, ci mai ales pentru audiobook-uri. Sunt calibrate pentru voce și asta le face mai mult decât excepționale.

Nu are cameră frontală sau pe spate, nu are nevoie, așadar nu trebuie să îți faci griji că vei umple memoria internă prea rapid. Nu tu filme, nu tu poze, nu tu muzică, doar ce este important.

Creionul cu care vine în pachet este sensibil la 4096 niveluri de presiune și reușește să emuleze aproape perfect senzația de crion, stilou sau chiar pix. Da, cu pixul întotdeauna vei scrie mai urât, chiar și pe o tabletă.

Ultimele articole

Articole recomandate

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.