Categorie: Auto

Dacia Logan MCV 2013 – succes garantat

Lansare Noul Logan MCV

De azi, 29 mai Noul Logan MCV 2013 e disponibil la comandă în reprezentanțele Dacia. Să facem coadă? Nu mai sunt vremurile, dar merită sigur atenție.

Prima senzație? Nu mai arată ca un dric. În poze zici chiar că e mașină premium. Deși mulți au criticat vechiul MCV pentru că semăna cu o ladă, mașina nu arăta catastrofal de rău. Dovadă că foarte mulți și-au cumpărat-o și la noi dar nici o firmă de funerare nu am văzut să o folosească la înmormântări. Portbagajul are 573 de litri. Când văd litri mă gândesc că încap ușor peste 1000 de beri sau 280 de peturi de apa sau o canapea. Sau patru porci. Sau 10 saci de cartofi. Sau o tarabă de pepeni. Sau 100 de găini. Sau 60 de baloane umflate. Deși nu știu de ce ai vrea să bagi pepeni sau baloane….Spațiul interior e dimensiunile primei garsoniere în care am locuit eu în București face ca MCV-ul să fie perfect pentru familiști și firme.

Lansare Noul Logan MCV_10

Botul e deja știut de pe sedan și Sanderi și e reușit. Milioane de străini s-au șocat când l-au văzut prima oară. Mi se pare foarte tare cum englezii l-au încurcat cu ușurință pe Sandero cu o Toyota sau un Volkswagen, vezi clipul AutoExpress de pe YouTube.

Înapoi la MCV. La prețul său este imbatabil. Avem trei niveluri de echipare: Acces, Ambiance şi Lauréate – şi patru tipuri de motorizări, dintre care două agregate pe benzină (de 75 CP si 90CP) şi două propulsoare diesel (de 75 CP şi 90 CP). Va putea fi achiziţionat în România începând de la preţul de 7 790 de Euro, cu TVA inclus (versiunea Acces, echipată cu motorul 1.2 16V de 75 CP). Versiunea cea mai accesorizată, Lauréate, cu motorul dCi de 90 CP, costă 12 300 de Euro, cu TVA inclus dar cred eu că tot versiunile de aprox. 10.000 se vor vinde. În plus, va fi disponibilă şi o versiune cu alimentare GPL. O investiție pe care o recomand firmelor de taxi care pe afară au portbagaje mai spațioase decât ale noastre.