Categorie: GADGET

Căștile de 2000€! – Pentru audiofili și pasionați – [UNBOXING & REVIEW]

Există un segment aparte pentru cei pasionați de gadget-uri, acel al audiofililor. Și nu este ieftin, deloc! Atenție, acest review poate avea efecte negative asupra portofelului tău. Sper că ai un buget serios pus deoparte pentru așa ceva, și dacă nu ai, pune deoparte pentru că merită. Dar doar dacă ai timp să te bucuri de ele și nu ai alte priorități.

Acestea sunt cele mai bune căști de pe piață, un mix între cel mai bun sunet și design, cu accent desigur pe sunet. Și nu, nu sunt căști de purtat în metrou, pe stradă, la birou sau în avion. Sunt căști care te vor ajuta să te bucuri de un concert, de o muzică clasică sau mai recentă, în confortul căminului tău.

Despre căștile de tip open-back sunt destul de multe de spus, teoria simplă este că se aud destul de tare chiar și de cei de lângă tine, și asta pentru că nu folosesc o incintă închisă care automat vine și cu reflexii nedorite ale sunetului. Acestea sunt Sennheiser HD800. Pe de altă parte HD820 sunt aceleași căști, doar că închise… Și aș vrea să spun că le-a ieșit, că se aud la fel ca HD800. Nu la fel de bine, ci doar la fel, pentru că la 1500 de euro și mai sus nu se mai pune problema de sunet slab din punct de vedere calitativ. Doar diferit.

Cele două tipuri de căști testate de noi se aud diferit, și asta este normal. Apropo, vei vedea în review-ul de mai jos doar reacțiile noastre, pentru că este imposibil să îți dai seama dintr-un clip de pe YouTube de fidelitatea cu care sunt redate sunetele pe aceste două modele de căști. De aceea îți sugerez să dai o fugă până la AVstore.ro, în magazin, să le asculți dacă chiar vrei să îți cumperi așa ceva.

Și să mai pui ceva bănuți deoparte la bugetul inițial pentru că vei avea nevoie și de un amplificator de căști. Care poate ajunge și el la un minimum de 500 de euro pentru ceva bun, de calitate, care să poată face față cerințelor.