#casabuhnici – Am lipit casa cu scotch Rothoblaas

Și nu orice fel de scotch, unul întărit cu fibră de sticlă și cu un clei atât de puternic că nu îl mai putem dezlipi. Nu că am avea nevoie de bateria aia pe care am pus-o pe tavanul barăcii să alimenteze un GoPro pentru timelapse. Serios, este atât de bine lipită încât nu aș ezita să folosesc același tip de scotch chiar și pentru furtunele de la mașină. Dar nu vă recomand, pentru acelea există coliere metalice care nu se topesc.

Noi am folosit sctoch-ul de la Rothoblaas pentru a etanșa rosturile dintre pereții de CLT ai casei și pentru a lipii membrana de protecție ce talpa de lemn de beton. Tot de la Rothoblaas am cumpărat și cele peste 8000 de șuruburi care vor ține laolaltă panou cu panou în tot proiectul. Unele cu lungimi de 300 mm chiar, sau chiar mai lungi pentru că vor ține laolaltă și vata bazaltică pentru izolația de pe exterior, iar cei peste 100 de colțari imenși țin casa să nu fugă de pe fundații la cutremur.

https://www.youtube.com/watch?v=nR2X5Eyff44

Ultimele articole

Articole recomandate

42 Comments

 1. Salut George, țin sa precizez că sunt absolut fascinant de casa ta, FELICITARI ! Vreau sa îți propun ceva ? :) ce zici de un review la casa mea ? cred că este o idee benefică pentru toți urmăritori tăi să poată să facă o comparație între cele două construcții și nu numai, casa mea este făcută din beton, fier armat și caramidă, o structura portantă (casa lucrează ca un tot unitar). Suntem și noi tot la acoperiș, am poze și filmări din ziua 1 până azi ziua 70 de muncă. Dacă îți suna interesant aștept un mesaj sa putem lua legătura, mi-ar face mare plăcere !

 2. Interesanta remarca de mai sus si pare pertinenta.
  Te rog sa imi dai un contact pentru Rothoblass – de unde ai luat folia pentru vapori – daca au un distribuitor in Romania.

  FF interesant ceea ce faci:
  1. Casa este faina – sa construiesti o casa independenta energeric – ff bine.
  2. Prezentarea video si informatiile pe care le dai sunt de un real folos.

  O remarca – la un lucru pe care probabil l-ai luat in calcul – lungimea pantei casei din partea de Nord – este ff mare. Cand va ninge 1-1.5 m de zapada si va fi o temperatura ridicata la scurt timp, se va topi stratul superficial de pe tabla tiglei si va porni la vale – si va fi o mica , care va rupe totul in cale, inlusiv masinile care sunt dedesupt.
  Asa ca mare atentie la parazapezile pe care le instalezi pe acoperis – este vital – iti spun din experienta proprie, de pe un acoperis de garaj, mica „avalasa” a rupt copaci etc.
  Si in plus zapada care ajunge jos se face ca betonul de tare – trebuie spata cu tarnacopul…

 3. Am o intrebare: peste membrana cu care ai acoperit vata minerala de pe acoperis mai pui astereala? sau se va pune tigla de tabla?
  Daca nu mai pui astereala – folia nu stiu daca este cea corespunzatoare Rothoblass Transpir 135 – trebuia folosita Transpir 190 sau 205 sau 220 sau 270 sau 340.
  135 se foloseste in cazul in care nu ai vata minerala pe acoperis

 4. Buna dimineata George,
  mai bine da o cautare pe Google la Noppenbahn sau Noppenfolie richtig verlegen. La mine urmeaza folia asta in urmatoarea luna dar la casele deja construite de vecinii nemti ma uit azi dupamiaza cum e montata si revin cu poze.
  Casa fiind gen Fertighaus ar trebui sa vina cu instalatie de clima interioara centrala pentru prevenirea formarii mucegaiului. Instalatia costa intre 11-14 000 Euro.

 5. Salut George,
  Si dupa parerea mea din cate vad in video acea membrana este pusa invers. Nu stiu de care e exact aceea care o folosesti tu dar daca e clasica din epdm eu stiu ca se pune cu acei bumbi pe fundatie pentru a putea circula si aerul.
  O zi faina!

 6. Buna,
  Ma întreb, și cred ca și multi alții, cum ai gestionat și coordonat toate echipele?
  Ma gândesc ca toți cei ce au montat cate ceva au fost implicați încă din faza de proiect, înainte sa existe o viziune clara.
  V-ați așezați cu toții la o masa și ați făcut design-ul casei… pe unde trec țevile, firele, etc… ?
  Mulțumesc frumos

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.