#casabuhnici – Am lipit casa cu scotch Rothoblaas

Și nu orice fel de scotch, unul întărit cu fibră de sticlă și cu un clei atât de puternic că nu îl mai putem dezlipi. Nu că am avea nevoie de bateria aia pe care am pus-o pe tavanul barăcii să alimenteze un GoPro pentru timelapse. Serios, este atât de bine lipită încât nu aș ezita să folosesc același tip de scotch chiar și pentru furtunele de la mașină. Dar nu vă recomand, pentru acelea există coliere metalice care nu se topesc.

Noi am folosit sctoch-ul de la Rothoblaas pentru a etanșa rosturile dintre pereții de CLT ai casei și pentru a lipii membrana de protecție ce talpa de lemn de beton. Tot de la Rothoblaas am cumpărat și cele peste 8000 de șuruburi care vor ține laolaltă panou cu panou în tot proiectul. Unele cu lungimi de 300 mm chiar, sau chiar mai lungi pentru că vor ține laolaltă și vata bazaltică pentru izolația de pe exterior, iar cei peste 100 de colțari imenși țin casa să nu fugă de pe fundații la cutremur.

https://www.youtube.com/watch?v=nR2X5Eyff44

Ultimele articole

Articole recomandate

42 Comments

 1. Buhnici, folia de la fundatie cu crampoane, se monteaza cu crampoanele spre interiorul fundatiei, nu cum ai montat-o tu! Rolul ei este ca apa sa treaca printre acele dopuri si sa ajunga jos in tubul de dren. Asa cum ai montat-o tu, nu are nici un rol. Ia intreaba-ti tu expertii sa vezi ce spun.

  • Fundatia se hidroizoleaza, iar peste hidroizolatie se pune folia cu crampoanele orientate spre fundatie, astfel incat apa care se aduna langa fundatie sa curga la baza fundatiei, iar de acolo se scurge prin tuburile de drenaj. Asa cum ai pus-o tu e ca si cum ai pune un ciolofan pe fundatie, care daca se sparge nu are nici un rol. Astept in review-ul urmator explicatii daca consideri ca e necesar, si parerile specialistilor tai. Mersi

   • Bogdan și eu am pus folia crampoanele pe exterior , după am folosit o amorsa cu bituminoasă pe baza de solvent , apoi am folosit o membrana de la index pe polimeri plasto apoi am lipit cu spuma polistiren de 5cm extrudat apoi am pus membrana cu crampoanele spre exteriorul peretelui , am și dren făcut de 110 îmbrăcat in geotextil cu pietriș fără nisip apoi am închis geotextilul și am mai pus in jur la 20 cm pietriș peste , întrebare : Ce se poate întâmpla dacă am pus invers folia cu crampoane ?

 2. Salut George,

  O intrebare, nu stiu daca ai avut sau vei avea nevoie, dar ai vreo solutie pentru taierea unor bare din fier care sa nu implice flexul ? Ceva care sa nu scoata scantei. Caut un aparat pentru inlocuirea unei balustrade interioare. Mentionez ca respectiv casa e la gata, dar la momentul cand construiam ( reconstruiam o vila reconsolidata etc) nu dispuneam de finante sa o schimb cand eram cu lucrarile la gri.

  Multumesc anticipat,
  Ruxandra

 3. Buna,

  Am vazut filmuletul mai devreme si mi-a sarit in ochi modul in care a fost pusa acea membrana cu crampoane intre sol si fundatie. Invatasem in facultate ca ea se pune cu acei cramponi inspre fundatie, pentru a permite aerului sa ventileze betonul, insa la tine e pusa invers. E o eroare de montaj? Daca nu, te rog raspunde-mi si mie care este motivul.

  O zi buna,
  Vlad

 4. De ce ai sters comentariul referitor la folia de pe fundatii ? Nu se accepta comentarii referitoare la greseli de executie ? Doar laude si felicitari ? Trist

 5. Succes și felicitări pentru minunata idee de a împărtăși cu noi aceste etape.
  Să vă bucurați sănătoși de rezultat.
  Vă îmbrățișăm cu drag și multă admirație.

 6. Salut,

  La rubrica FAQ ai scris ca ai dat 29€/mp x 1601mp ~ 46k €

  Bugetul consumat de 87000€ include si costul terenului?

  Multumesc,

 7. Coltul interior (1:48-1:52) cum a fost „izolat”? Pare taiata membrana si coltul este expus. Se foloseste ceva solutie bituminoasa?

 8. Sa ai o casa frumoasa din lemn si sa hidroizolezi fundatia din beton cu membrana HDPE pusa gresit (desi inteleg logica bugetului) este ca si cum ai incalta un ferari cu roti de logan. Sa nu imi spui ca pui acoperis „lindab” ? Proiectul este foarte frumos insa incearca sa implici mai mult arhitectul si poate chiar dirigintele la alegeri de acest gen. Ia mai multe pareri de la mai multi experti avizati nu doar de la cei care doresc sa castige publicitate. Hidroizolatia unei fundatii la o casa din lemn este extrem de importanta la fel si acoperisul… In rest succes si nervi de otel! Vei avea nevoie mai devreme sau mai tarziu :) Doar toti traim in Romania ! ;)

 9. Membrana este pusa invers, crampoanele trebuie sa asigure spatiu de aer pentru ventilatie la peretele fundatiei. Poate Dl. Soflete are si o explicatie coerenta, nu doar o parere ferma.
  In rest, mult succes!

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.