Casa de marcat inteligentă de la Auchan

Ai auzit de termenul de self-checkout? Dacă da, atunci probabil ai trecut printr-un supermarket sau hypermarket din altă țară, unde te duceai cu coșul de cumpărături direct la un aparat, îți scanai produsele, plăteai și plecai acasă. Nu mai așteptai la coadă după cineva căruia nu îi funcționa cardul sau avea prea mulți mărunți și i-a dat de lucru casieriței.

O astfel de casă de marcat economisește timp, atât pentru magazin dar mai ales pentru tine. Eu am testat primul sistem de case de marcat instalat într-un supermarket de la noi din țară, la Auchan în Cotroceni. Primul, deocamdată pentru că sper să găsesc așa ceva în curând și în restul magazinelor, nu doar la Auchan.

Știu că în primă fază s-ar putea să fii puțin reținut, și să alegi casele de marcat convenționale. Poate crezi că nu te descurci cu cea nouă. Este foarte simplu, iar în clipul de mai jos îți explic exact cum funcționează.

Pe scurt, vii cu produsele în partea stângă, le treci individual pe scanner și apoi le pui în dreapta pe cântar. Indiferent dacă e vorba de un avocado sau de o sticlă de apă. Cântarul este și pentru verificarea produselor, și știe greutatea fiecărui produs pe care îl așezi pe el, sau cântărește produsul atunci când e vorba de fructe și legume.

Urmărește video-ul de mai jos și nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.

Ultimele articole

Articole recomandate

86 Comments

  1. Salut George! Am vazut cand ai scos portofelul la minutul 7:36, si sunt tare curios de unde l-ai luat, pentru ca si eu caut de mult timp portofel negru cu crem la `interior`, dar nu gasesc!

  2. Ai vazut si tu ca mai toate telefoanele expuse in Auchan EXTRA sunt blocate cu amprenta / cod de niste baieti destepti? Si prin baieti destepti nu ma refer la angajatii Auchan, ci derbedei. Pentru ca angajatii Auchan nu-si fac treaba.

    De asemenea, un Microsoft Surface era pus pe limba franceza, iar specificatiile / pretul de pe eticheta erau, de asemenea, scrise in franceza. Ori eu stiam ca asta se pedepseste cu amenda. Dar cui ii pasa… clar nu celor de la Auchan Romania.

  3. Ar fi fost putin mai interesant daca cumparai si o bautura alcoolica sa vedem daca te atentioneaza si daca necesita aprobarea unuia dintre angajati. Nu de alta dar nu vrem ca minorii sa iasa pe acolo cu alcool nu ?

  4. Salutări, mai au si ele bug_urile lor…în sensul ca mai apar diverse erori în timpul scanatului si trebuie sa vină un angajat sa o deblocheze…le folosesc de vreun an in danemarca. La 6 case de acest gen, sta de obicei un angajat.
    Sunt utile cand nu ai exagerat de multe cumpărături, altfel celelalte sunt mai eficiente.

  5. Salut.

    In Suedia, acolo unde locuim noi iti iei un card de la hipermarket si la intrare iti iei un scanner mobil care este conenctat wireless la sistemul magazinului. Cu ajutorul acestui scanner mobil scanezi produsele in momentul in care le iei din raft sau dupa ce le cantaresti si cantarul iti elibereaza eticheta. La iesire asezi scanner-ul in locasul special si apoi mergi la casa sa platesti. Cu ajutorul card-ului sistemul stie cine esti si cat ai de plata.
    Din cand in cand aleatoriu se mai fac verificari partiale sau totale ale produselor din cos.

    Ca peste tot nu exista padure fara uscaturi si oamenii sunt la fel peste tot, adica mai sunt si oameni care incearca sa traca cu produse fara le scaneze. Dar exista paza in uniforma sau civil.

    Salutari
    Gino

Leave a reply

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.