Categorie: GADGET

UNBOXING & REVIEW – Nokia 3 – Adică Nokia cu Android

Da, ai citit bine, Nokia are acum telefoane cu Android.  Știu foarte bine că aceste telefoane sunt de fapt construite integral de HDM Global, o companie din China ce a plătit pentru a folosi brand-ul Nokia în Europa și pe alte continente. Și face ce știu ei să facă foarte bine, oferă telefoane cu un raport-preț calitate decent.

Acum, este totuși Nokia 3 un competitor demn de luat în seamă pentru celelalte telefoane cu Android de pe piață? Au ajuns cam târziu ce-i drept. Bine, HDM mai produce o mulțime de dispozitive cu Android pentru piața din China, întrebarea corectă este cât de mult este acest telefon un HDM și cât este Nokia. Concluzia s-ar putea să nu fie atât de pozitivă precum credeți.

La capitolul design stă destul de bine, decent am putea spune pentru suma de 650 de lei, cât costă acum în magazine la liber. Pe scurt, avem un ecran de 5 inci cu rezoluție HD, un ecran IPS de bună calitate, motorizat însă de un procesor cu patru nuclee la o frecvență modestă de 1.4 GHz. Tot modeste sunt și restul de specificații, 16 GB stocare din care mai sunt liberi vreo 8, 2 GB memorie RAM și un procesor grafic cât să pună în mișcare diverse lucruri pe ecran. Și ceva jocuri, unele mai puțin pretențioase desigur.

Interfața este curată, foarte apropiată de cea a Android-ului de pe dispozitivele Nexus. Era nevoie de ceva de genul pentru ca telefonul să funcționeze decent. Cam atât. Nu mă declar impresionat, nu mă așteptam la mai mult, însă parcă aveam totuși o speranță că vine cu ceva în plus. Nici la capitolul camere nu excelează, însă îmi place că s-a pus accentul pe camera de selfie. Este aceeași cu cea de pe spate, 8 Megapixeli și desigur multiple funcții de înfrumusețare a feței. Nici un producător de telefoane nu mai consideră că ești destul de frumos fără filtre.

Urmărește video-ul de mai jos și nu ezita să îmi lași un comentariu aici, pe blog. Atenție, comentariile sunt moderate, de aceea nu apar imediat, iar asta tocmai ca să am timp să îți răspund pe îndelete.